Problem wydaje mi sie nie do konca banalny.
Mam wlutować ADXL210. Analog podaje ze układ jest bardzo wrazliwy na ładunki i łatwo go uszkodzic. Jak mam wlutować ten układ. Jak sie zabezpieczyć aby go nei uszkodzić ?
Druga sprawa ze układ jest w obudowie 8-lead lcc. Czy mozna kupic jakąś przejściówke z Lcc na Dil albo chociaż na cerpak. Albo poprostu cos w rodzaju podstawki zeby układ wkładać w podstawke.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięŁadunki elektrostatyczne - jak sie zabezpieczyc ?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
O podstawce raczej zapomnij. Chyba, że sam sobie takową zmajstrujesz :-) Wlutowywałem dwukrotnie ADXL202 lcc. Na szczęście, odległość pomiędzy wyprowadzeniami jest "lutowalna". Uziemiłem swoją rękę, lutownicę, i blaszaną płytę na której lutowałem. Układy działają. Dość ładnie, daje się wyprowadzić druciki odpowiadające obudowie z pinami, a więc dalej także i podstawce DIL. W wypadku akcelerometru nie jest to jednak wskazane, bo układ powinien być idealnie poziomo.