Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięwydruk protel
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Mam małe pytanko. Projektuję sobie płytkę w protelu i chce ją zanieśc na xero, żeby mi ją drukneli. Jak mam wyeksportować plik PCB do jakiegoś sensownego formatu?
A po co chcesz drukować w XERO - nie masz drukarki w domu? Jak chcesz robić płytki w domu metodą naświetlania, to drukarka atramentowa w zupełności wystarczy - można drukować na zwykłym papierze i potem Transparentem. Robiłem ścieżki 15mil i wyszło ekstra. Z formatami jest problem, bo do PDF'a można,ale nie wychodzi dobrze.
Dla duzych dokładności drukarka nie wystarczy. Musisz w takim wypadku dac zarobic jakiejs firmie poligraficznej która naświetli Ci folię. Co do formatu to albo tradycyjny pcb lub prt, czyli wydruk do pliku. Musisz tylko ustalic jaką drukarkę posiada dana firma i zainstalowac sobie ja na dysku, wiekszośc drukarek postscriptowych jest na dysku windowsa.