Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięStudia kierunek
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Myślę, że kierunek z przyszłością. Mój dobry kolega skończył niedawno i bardzo łatwo znalazł pracę. Trzeba też powiedzieć, że to był typowy pasjonat i uwielbiał to co robił. Już na pierwszym roku zainwestował w program phpstorm 2018 https://www.vebo.pl/phpstorm i spędzał na programowaniu długie godziny. Jak się zasiedział, to ciężko go było oderwać i namówić na jakiekolwiek wyjście. Teraz po jego karierze zawodowej widać, że dobrze na tym wyszedł.
Re: Studia kierunek
polak34 zgodzę się z Tobą, że jest to kierunek z przyszłością. Obecnie coraz więcej elektorniki nas otacza. Wszystkie hale produkcyjne itp. tam liczy się tylko automatyka i robotyka. Jeśli, ktoś lubi to robić to jak najbardziej powinien wybrać taki kierunek. Życzę powodzenia w nauce.
Teraz studia traca mocno na znaczeniu. Licza sie same umiejetnosci.
O ile elektronika jest wszechobecna, tak humanizm podupada, co osobiście uważam za trend wręcz niebezpieczny pod kątem społecznym. Nie każdy poza tym jest umysłem ścisłym a więc kierunek studiów powinno się wybierać zgodny z zainteresowaniami i predyspozycjami. Moja siostra np. zdecydowała się na kulturoznawstwo. Zapisała się na krakowską akademię Ignatianum, której oferta dydaktyczna na pewno nie jedną osobę myśląca o przyszłości zainteresuje, zresztą zobaczcie sami: https://ignatianum.edu.pl/ . Uczelnia stoi na bardzo wysokim poziomie, jej absolwenci mają więc ogromne szanse na stabilne i dobrze płatne zatrudnienie albo rozwój własnego biznesu.
-
- -
A może odwrócić plany? Najpierw rozwinąć firmę, zdobyć umiejętności, a potem ogarnąć wiedzę teoretyczną na studiach?