Bardzo ciekawy artykuł o matematyce kryjących się za BitCoin-ami:
http://kryptopolonia.info/matematyka-kr ... a-bitcoin/
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się"Matematyka kryjąca się za Bitcoin"
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: "Matematyka kryjąca się za Bitcoin"
Raczej trudno mi to uwierzyć, że banki nagle zaczną wspierać jakąś walutę, szczególnie że będzie ona niewiadomego pochodzenia, nie jest wspierana przez oficjalne systemy walutowe itd. Chcesz anonimowości, to załóż sobie kartę umożliwiającą płatności na zasadzie prepaid. Chociaż nie jest to najkorzystniejsze rozwiązanie.Bitcoiny - ciekawa sprawa. Ciekawy jestem jak się to rozwinie i czy np kiedyś banki zaczną wspierać tą kryptowalutę?
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
W EP5/2016 będziemy mieli projekt "koparki bitcoinów" na Raspberry PI, chociaż te naprawdę "mocne" systemy są wykonywane w oparciu o klastry bardzo szybkich komputerów. A bitcoiny pomaleńku stają się coraz ważniejsze. To już nie jest kryptowaluta, ale rodzaj pieniędzy obowiązujący w Internecie. Można nimi również płacić za towary i usługi
Mam nadzieję że to się uda, choć mam też obawy że może skończyć jak Amber Gold.
A mi te Bitcony się nie podobają wcale. Jakiś przekręt chyba.
Powiedziałbym więcej - matematyka kryje się za wszystkim