Nalezy pamietac ze akumularki li-ion sa bardzo niebezpieczne w uzytkowaniu!
Wrazliwe na przeladowanie oraz maksymalne rozladowanie.
Na ulicy znalazlem akumulatorek
Bardzo mnie zaciekawilo skad moze pochodzic Poczatkowo myslalem ze to z jakies zabawki dla dziecka. Po sprawdzeniu w google okazalo sie to pochodzi z elektronicznego papierosa Nigdy nie palilem a pamietam czasy jak ludzie z ulicy zbierali niedopalki na skrety. Teraz wyglada ze ja rowniez bede zbierac Mysle ze troche zycia w nim zostalo (po ladowaniu) ladowarka pokazala 350mAh. Co mozna z nim zrobic? Ja do tej pory kupowalem akumulatorki do aparatu (wychodzilo taniej niz kupowac osobno) Canon
Po malej modyfikacji nowe zasilanie do taniej latarki LED
BTW jak ktos wie skad mozna podebrac akumulatorki to niech sie pochwali. W laptopach z reguly sa 18650
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGdzie mozna znalesc fajne akumulatorki li-ion? Na ulicy.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Gdzie mozna znalesc fajne akumulatorki li-ion? Na ulicy.
W sklepach są pojemniki na zużyte baterie. Ciekawe rzeczy tam można znaleźć, takie jak nówki baterie zapakowane fabrycznie albo właśnie mało zużyte aku.