Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPolska na Euro 2012
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Co bym nie powiedział, to Poznań bardzo wyładniał na i przez Euro 2012. Ogromne zmiany widziałem też we Wrocławiu, który naprawdę wygląda "godnie". I tu, i tu przybyło nowych ulic, budynków, znacznie poprawiono infrastrukturę komunikacyjną, zmieniono nawierzchnie, przybyło dekoracji - miasta są po prostu o wiele ładniejsze. Wystrzyżone trawniki, nowe dworce i terminale portów lotniczych, obwodnice... Bez względu na wynik mistrzostw, bardzo cieszę się, że tyle się zmieniło! Acha, podobno (jeszcze nie sprawdziłem), ale jeśli wierzyć doniesieniom w mediach, to stolicę też nam podłączono do cywilizacji zachodniej! Co prawda na razie tylko połowicznie, ale z czasem pewnie sytuacja poprawi się. Mam tu na myśli A2 Dodam też, że moim zdaniem na tle wymienionych miast, stolica wypada dosyć blado
- Tomasz Gumny
- -
Re: Polska na Euro 2012
Litości, tutaj też?!
Nie wiem jak tam ostatnio Poznań czy Wrocław, ale te wyrwy w ziemi pod budowę metra w stolycy, tuż przy pekinie, niedaleko "strefy kibica" to chyba niezbyt reprezentacyjne. Może jakoś to ogarnęli, ale 2 tyg temu nie wyglądało to zachęcająco... dziura w ziemi z mnóstwem błocka.
Ja tam wolę jednak swoją okolicę... na szczęście żadna reprezentacja nie ulokowała się w okolicy, żeby jeszcze ogłosili miasto wolnym od Jełro to było by do zniesienia.
A co do A2, to nie dość że zdzierusy za przejazd (choć to podobno być musi) to najbardziej wkurzają tym ciągłym przypominaniem... chodzi mi o to że punkty poboru są strasznie gęsto... jakby nie mogli pomyśleć i pobierać dopiero przy wyjeździe z autostrady, płaciło by się raz, a nie co kilkanaście km kolejny spowalniacz.
Ja tam wolę jednak swoją okolicę... na szczęście żadna reprezentacja nie ulokowała się w okolicy, żeby jeszcze ogłosili miasto wolnym od Jełro to było by do zniesienia.
A co do A2, to nie dość że zdzierusy za przejazd (choć to podobno być musi) to najbardziej wkurzają tym ciągłym przypominaniem... chodzi mi o to że punkty poboru są strasznie gęsto... jakby nie mogli pomyśleć i pobierać dopiero przy wyjeździe z autostrady, płaciło by się raz, a nie co kilkanaście km kolejny spowalniacz.
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Oj tak - ta stara część A2 tzw. "kulczykówka" jest zorganizowana do niczego. Bramki co jakieś 50 km i 14 pln. Masakra... A do niedawna zapłaciłeś i zaraz zwężenie, ograniczenie, remonty. Ale nowa część, za Koninem, działa właśnie w taki sposób - pobiera się bilet przy wjeździe i płaci przy zjeździe. Nie wiem jak teraz w Strykowie, bo pewnie tam jeszcze jest bramka końcowa. Pewnie za dopiero co wybudowany odcinek Stryków-Warszawa (przecież jeszcze nie jest skończony...) nie pobierają kasy.
Jak na 5 dni przed rozpoczęciem turnieju, w Gdańsku wsiadałem do samolotu to drogi dojazdowej do pięknego stadionu jeszcze jako takiej nie mogłem znaleźć. A na dzień dzisiejszy i droga i dupny parking, wsio charaszo. Kary konwencjonalne były chyba tak wysokie że członek na członku stanął a się na czas wyrobili.
Coś a propos styczności EURO 2012 z elektroniką:
http://electromatix.pl/zobacz-film-oswi ... -od-osram/
http://electromatix.pl/zobacz-film-oswi ... -od-osram/
Jak zobaczyłem Warszawę przed Euro to się załamałem. Centrum wyglądało jak klatka z rozwieszonymi reklamami. Festiwal blachy, plastyku i jeden wielki festyn. Okropnie to wyglądało. Dlaczego nie organizuje się turniejów w biedniejszych miastach aby poprawić ich wyniki?
Ach było, minęło czas zapomnieć o tym koszmarze
A ja tam uważam ,że były i pozytywne momenty podczas Euro.
Tylko często ich telewizja nie pokazywała bo albo wydarzały się za szybko albo może robili to specjalnie.
Tylko często ich telewizja nie pokazywała bo albo wydarzały się za szybko albo może robili to specjalnie.
Oj tam, oj tam > te bramki to są tzw. poziomy trudności.jakby nie mogli pomyśleć i pobierać dopiero przy wyjeździe z autostrady, płaciło by się raz, a nie co kilkanaście km kolejny spowalniacz.
Na początku jedziesz 100 km/h > po zaliczeniu bramki, przyśpieszasz do 120 km/h, > po zaliczeniu kolejnej, jedziesz 140 km/h itd. (byle by zdążyć na czas)
-
- -
Niestety nie uciekniemy od tego.... Na całym świecie (prawie) płaci się za autostrady, tym bardziej w biednej Polsce będzie się płacić...
Dziękujemy Euro za autostrady:)
Dziękujemy Euro za autostrady:)