Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Silniki

arpegio90
-
-
Silniki

Postautor: arpegio90 » 20 gru 2011, o 00:11

Witam. Posiadam kilkadziesiąt niesprawnych silników elektrycznych, moje pytanie: czy ktoś wie jak wydobyć z nich miedź w miarę szybkim sposobem ?...
Załączam zdjęcia tych silników.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Re: Silniki

Postautor: pajaczek » 20 gru 2011, o 09:28

To forum elektroników. My tu kochamy wszelkie części i maszyny elektryczne, nie przyczyniamy się do ich zagłady (chyba że nie celowo się któryś usmaży :D ), a Ty nas prosisz o przepis na rozłupanie silnika.... zgroza...

Ps. musisz próbować, pewnie bez młotka się nie obejdzie. Ale miedzi to w nich dużo nie uświadczysz, a ta co będzie, będzie zanieczyszczona lakierem.

arpegio90
-
-

Re: Silniki

Postautor: arpegio90 » 21 gru 2011, o 02:49

Wybaczcie nie wiedziałem że tak Was to zaboli, ale co zrobić gdy posiadam takich silników kilkadziesiąt a tylko z miedzi w nich zawartej mogę uświadczyć jakieś dochody...

PS. o tym że młotek jest niezbędny sam wiedziałem, ja pytałem o jakiś przepis na ich rozebranie od czego zacząć najlepiej itp...

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”