Witam.
Urządzenie w nieskończonej pętli pobiera za pomocą instrukcji input z UARTa napływające dane, interpretuje je i wykonuje.
W urządzeniu jest również odbiornik podczerwieni. Kod RC5 odbierany jest w przerwaniu.
Chciałbym, po napłynięciu właściwych danych przez RC5 (wykonuje się program przerwania) móc zakończyć oczekiwanie na dane z UART-a. Podsumowując: chciałbym w przerwaniu móc zatrzymać wykonującą się w programie głównym komendę input.
Da się to zrobić? Brutalnie przerwać oczekiwanie na dokończenie się instrukcji input lub oszukać uP, że na UART napłynęły jakieś dane?
Z góry dzięki za podpowiedź.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się[Bascom] Przerwyanie instrukcji Input w przerwaniu
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
To proste. nie uzywaj input tylko przerwania:
Kod: Zaznacz cały
Enable Interrupts
Enable Urxc
On Urxc Odbierz
......
Odbierz:
Znak = Inkey()
-
- -
Ja korzystałem z takiej oto książeczki i wszystko w niej znalazłem
LINK
Na komputerek też sobie program napisałem. Do tego w darmowym Visual Basicu 2008
Pzdr
LINK
Na komputerek też sobie program napisałem. Do tego w darmowym Visual Basicu 2008
Pzdr