Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAgregat
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam Chciał Bym Sie spytać czy Silnik MiniCorssa szlo by przerobić na Agregat
Dane Silnika
Model:
DB-M002
Motor:
1-cylinder, 4-skokowy
Chłodzenie:
chłodzony powietrzem
SzybkoϾ:
60 km/h
Wydajność:
2,5 KW / 8000 u/min
Zapłon:
Elektryczny / C.D.I.
Przekładnia:
Automatyczny
Rodzaj napądu:
łańcuch
Pisac GG 10815422 lub PW
Dane Silnika
Model:
DB-M002
Motor:
1-cylinder, 4-skokowy
Chłodzenie:
chłodzony powietrzem
SzybkoϾ:
60 km/h
Wydajność:
2,5 KW / 8000 u/min
Zapłon:
Elektryczny / C.D.I.
Przekładnia:
Automatyczny
Rodzaj napądu:
łańcuch
Pisac GG 10815422 lub PW
A w czym tkwi problem? Z reguły jesteśmy pomocni, ale nie bardzo rozumiem Twoją irytację. Podałeś typ silnika i bardziej lub mniej przydatne informacje o nim (np. 60km/h). Silnik może się przydać, lecz potrzebna jest Tobie także prądnica, alternator, dynamo, (może i falownik?). Nie wiadomo przecież jakie ma mieć zastosowanie urządzenie które zamierzasz skonstruować. Fakt posiadania silnika i chęci pochwalenia się nim, nie jest dostatecznym powodem dla założenia wątku na forum.
Przeczytaj więc swój pierwszy post okiem osoby postronnej. Co mógłbyś sobie doradzić?
Przeczytaj więc swój pierwszy post okiem osoby postronnej. Co mógłbyś sobie doradzić?
Ale zrozum, że tu mało kto będzie miał czas by opracowywać specjalnie dla Ciebie projekt. Zaś wytłumaczyć tak byś zrozumiał i potrafił sam coś zrobić... to sądząc po Twoich dotychczasowych postach jest kilka wykładów.
Jak powiedział Sofronow, jednemu wystarczą dwa słowa, a drugiemu referatu mało
Btw. pomoc via GG jest średnio mile widziana. Jak już ktoś ma się produkować i w czymś komuś pomagać, to niech to będzie na forum publicznym. Może inni skorzystają... No chyba że się umówicie na pomoc odpłatną. To już inna sprawa.
Jak powiedział Sofronow, jednemu wystarczą dwa słowa, a drugiemu referatu mało

Btw. pomoc via GG jest średnio mile widziana. Jak już ktoś ma się produkować i w czymś komuś pomagać, to niech to będzie na forum publicznym. Może inni skorzystają... No chyba że się umówicie na pomoc odpłatną. To już inna sprawa.
Wziąć klej, nożyczki... kłębek drutu...
Zrozum, że tu jest sporo pojęć, których jak widzę nie ogarniasz, a których musiałbyś się nauczyć. Tu nie ma tak łatwo. Chcę agregat... aa.. no to masz instrukcję. Chcę samochód... a no to dobuduj to... Chcę rakietę na księżyc to dołóż do powyższych opisów jeszcze to i to...
Tak się po prostu nie da. Zwłaszcza że nie podałeś nic konkretnego, ani oczekiwań, ani założeń wstępnych, żadnego wkładu własnego (poza luźnym pomysłem).
No dobrze. Temat schodzi na... zamknę na czas jakiś w celu ochłonięcia (choć tego nie lubię), jak ktoś będzie miał coś ciekawego do dodania, to proszę o info w sprawie ponownego otwarcia.
Zrozum, że tu jest sporo pojęć, których jak widzę nie ogarniasz, a których musiałbyś się nauczyć. Tu nie ma tak łatwo. Chcę agregat... aa.. no to masz instrukcję. Chcę samochód... a no to dobuduj to... Chcę rakietę na księżyc to dołóż do powyższych opisów jeszcze to i to...
Tak się po prostu nie da. Zwłaszcza że nie podałeś nic konkretnego, ani oczekiwań, ani założeń wstępnych, żadnego wkładu własnego (poza luźnym pomysłem).
No dobrze. Temat schodzi na... zamknę na czas jakiś w celu ochłonięcia (choć tego nie lubię), jak ktoś będzie miał coś ciekawego do dodania, to proszę o info w sprawie ponownego otwarcia.