Witam.
Z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że kilka pozycji książkowych razem do kupy wziętych będzie musiało ustąpić tej jednej, w której po długich poszukiwaniach wreszcie znalazłem to, czego tak skrupulatnie poszukiwałem!
Nareszcie znalazła się osoba, która w tak szczegółowy sposób opisała oprogramowanie portu RS232C komputera i poparła go tyloma przykładami dla 3 bibliotek umożliwiających obsługę popularnego RS232!
Jeśli ktoś chce podłączyć do komputera mikrokontroler AVR, PIC, ST, ARM etc, etc, to POLECAM wszystkim książkę "RS232 w przykładach na PC i AVR" autora Rafała Chromika wydaną przez wydawnictwo BTC.
Oprócz podstawowej teorii i kilku wiadomości, w pierwszej części książki znaleźć można kompendium wiedzy z zakresu oprogramowania interfejsu RS232C z wykorzystaniem środowiska Microsoft Visual Basic 2008 Express. Druga część opisuje oprogramowanie tegoż interfejsu przy użyciu pakietu Bascom AVR.
Książka została napisana w sposób przejrzysty i czytelny!
LINK
Dodam, że środowisko Microsoft Visual Basic 2008 Express jest narzędziem DARMOWYM i UWAGA - w pełni komercyjnym, co oznacza, że bez obaw można sprzedawać pisane programy!
Oprócz RS232, w książce zostały opisane również inne standardy takie jak USB, RS422/485
Naprawdę POLECAM! Nigdzie nie spotkałem się z opisem oprogramowania RS232 w tak prosty sposób
Wreszcie przestanie zżerać mnie zazdrość, kiedy widzę publikowane w EP projekty, do których dołączone są programy komputerowe
Pzdr
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPOLECAM KSIĄŻKĘ!!!
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy