Witam!!
Chce zrobic glosnii bezprzewodowe nie wiem czy dam rade i jak zrobic zeby pociaglo to. Sprzet jaki posiadam to wzmacniacz dosc satry pioneer stereo amplifier sa-330,2x glosniki MRS Classic 10" 1.5" Voice colil4 8Ohms 200Watts max power . Kiedys przegladajac zabawki z dziecinstwa znalazlem 2 krotkofalowki i pomyslalem ze moge ich uzyc do produkcji tych glosnikow. przeprowadzilem probe na glosnikach ktore byly w nich. Opis proby : Odcialem mikrofonik 2 kable ktore dochodzily do mikrofonu podlaczylem do wyjscia glosnikow z tylu wiezy, wlaczylem druga krotkofalowke i wieze i okazalo sie ze mam bezprzewodowy glosnik ale, ... jest tam malutki glosnik a chcialbym podlaczyc moje "olbrzymy" pod to. Tylko jak ?? Podlaczyc krotkofalowke po wieze, do kolejnej krotkofalowki (odcinajac glosnik i w miejsce glosnika podlaczy wzmacniacz) podlaczyc wzmacniacz i niby tez juz bezprzewodowo ale jednak wzmacniacz bedzie przy glosniku ... moze widzicie jakiesinne wyjscie ? krotkofalowki zasilane sa po jednej baterii r9.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięInteresuje mnie stworzenie bezprzewodowego glosnika
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
Jakis czas temu rozwazalem teoretycznie zrobienie czegos takiego, tyle ze... moje rozwiazanie mialo opierac sie na:
Kazdy glosnik ma wbudowany wzmacniacz 1 kanal odpowiedni do siebie (mocy), oraz odbiornik bezprzewodowy (np. na 2,4GHz) wyluskujacy z nadanych ramek format I2S. Oczywiscie kazdy glosnik ma doprowadzone zasilanie. Niby mozna zasilic cos takiego z aku, ale jakos sobie tego na dluzsza mete nie wyobrazam. Przy tej mocy glosnikow potrzebujesz duuuzo mocy.
Centralka w ktorej jest sterowanie balansami, filtry, efekty, a i odbiorniki (CD/DVD) mozna by dolozyc... wszystko w cyfrze, oraz nadajnik pakujacy ramki I2S w eter (oczywiscie odpowiednio je enkapsulujacy).
Jednak zlozonosc projektu powoduje ze (jak dla mnie) zostal on w fazie koncepcyjnej alfa... z zamiarem zmiany statusu w czasach wielkiej nudy.
Mozesz sie bawic w krotkofalowki, ale... dobrej jakosci dzwieku to z tego nie bedzie.
Kazdy glosnik ma wbudowany wzmacniacz 1 kanal odpowiedni do siebie (mocy), oraz odbiornik bezprzewodowy (np. na 2,4GHz) wyluskujacy z nadanych ramek format I2S. Oczywiscie kazdy glosnik ma doprowadzone zasilanie. Niby mozna zasilic cos takiego z aku, ale jakos sobie tego na dluzsza mete nie wyobrazam. Przy tej mocy glosnikow potrzebujesz duuuzo mocy.
Centralka w ktorej jest sterowanie balansami, filtry, efekty, a i odbiorniki (CD/DVD) mozna by dolozyc... wszystko w cyfrze, oraz nadajnik pakujacy ramki I2S w eter (oczywiscie odpowiednio je enkapsulujacy).
Jednak zlozonosc projektu powoduje ze (jak dla mnie) zostal on w fazie koncepcyjnej alfa... z zamiarem zmiany statusu w czasach wielkiej nudy.
Mozesz sie bawic w krotkofalowki, ale... dobrej jakosci dzwieku to z tego nie bedzie.