Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Piecyk gitarowy - możliwy do zbudowania dla laika?

Kalan
-
-
Piecyk gitarowy - możliwy do zbudowania dla laika?

Postautor: Kalan » 10 wrz 2007, o 23:43

Witam. Gram na gitarze od roku i używam kiepskiego piecyka z supermarketu. Chciałbym mieć jakiś lepszy sprzęt, ponieważ to co posiadam jest zbyt słabe i w dodatku kiepsko brzmi. Niestety jak to zwykle bywa nie każdy ma kasę na porządny piec. Pomyślałem sobie, że może udałoby mi się zrobić samemu. Jestem całkowicie zielony w temacie elektroniki. Dlatego chciałem się zapytać czy ktoś taki jak ja dałby rade zrobić samemu piecyk. Zależy mi głównie na tym aby ładnie brzmiał, i był w miarę mocny (co najmniej 40W). Najlepiej żeby miał lampę. Przesteru raczej wolałbym nie robić, ponieważ niedługo zamierzam kupić kostkę Bossa, a wydaje mi się, że własnej roboty efekt byłby gorszy.
W każdym razie jestem ciekawy czy posiadając zerowe doświadczenie w dziedzinie udałby się tego dokonać. Jeżeli tak, to prosiłbym o różnego rodzaju linki do stron, gdzie będzie opis wszystkiego co potrzebne, czyli jak zrobić płytkę ze ścieżkami, schematy, opisy itd. Dodatkowo prosiłbym o szacunkowy koszt wykonania pieca.
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 11 wrz 2007, o 08:24

Warto zajrzeć:

viewtopic.php?t=16847

Wróć do „Live sound, gitara, nagłośnienie, światło, instalacje”