Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDźwięk bezprzewodowo z laptopa do amplitunera
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Proszę o pomoc w znalezieniu pomysłu...ewentualnie jakiegos gotowego rozwiazania. Chcialbym aby urzadzenie bylo jak najmniejsze - w lapciu podlaczone do wyjscia sluchawkowego (jack) - zasilanie zeby pobieralo ze zlacza USB...
W amplitunerze wejscie AUX (2x chinch)...zasilanie urzadzenia odbiorczego - zwykly zasilacz...
Transmisja dźwięku najlepiej poprzez BlueTooth...jak nie to IR.
Prosze o rady... (zasieg kilka metrow)
pozdrawiam
W amplitunerze wejscie AUX (2x chinch)...zasilanie urzadzenia odbiorczego - zwykly zasilacz...
Transmisja dźwięku najlepiej poprzez BlueTooth...jak nie to IR.
Prosze o rady... (zasieg kilka metrow)
pozdrawiam
Pomysł dobry bo myślałem o tym samym...
Za 15 zł kupujesz na allegro bluetooth na USB do laptopa i już masz połowę sukcesu...
... ale problem w tym że nie ma (albo nie wiem) takiego ustrojstwa żeby odbiornik bluetooth zamieniał sygnał na 2xchich do podpięcia do wieży...
Są słuchawki wysokiej jakości (stereo) z odbiornikiem bluetooth ale to koszt powyżej 200zł i trochę przeróbek...
Blutka na USB przy moim laptopie używam do łączności z komórką i odbiornikiem GPS (nawigacja) a audio do wieży pozostaje mi..... niestety kabelkiem.
Za 15 zł kupujesz na allegro bluetooth na USB do laptopa i już masz połowę sukcesu...
... ale problem w tym że nie ma (albo nie wiem) takiego ustrojstwa żeby odbiornik bluetooth zamieniał sygnał na 2xchich do podpięcia do wieży...
Są słuchawki wysokiej jakości (stereo) z odbiornikiem bluetooth ale to koszt powyżej 200zł i trochę przeróbek...
Blutka na USB przy moim laptopie używam do łączności z komórką i odbiornikiem GPS (nawigacja) a audio do wieży pozostaje mi..... niestety kabelkiem.

Ale to nie chodzi o bluetooth. Bo ja też o takim czymś nie słyszałem.
Tu chodzi o zwykły nadajnik FM stereo np cos takiego
http://allegro.pl/item227976622_m3_supe ... _mp4_.html
To jest przykład bo są też inne.
Tu chodzi o zwykły nadajnik FM stereo np cos takiego
http://allegro.pl/item227976622_m3_supe ... _mp4_.html
To jest przykład bo są też inne.
A powiedz tak szczerze kolego czego ty oczekujesz. Taniego rozwiązania czy jakiegoś połaczenia szyfrowanego bo to to musisz sobie sam wykombinować. Bo to chyba tak sie nie da aby było i tanio i bezpiecznie.
To nie jest tak że będziesz zakłócał sąsiadom. Bo musisz tak dobrać obie częstotliwośc aby nie było na niej nic (zadnej stacji). A jak chcesz mieć połączenie szyfrowane to tylko coś innego ale raczej tanio nie będzie.
To nie jest tak że będziesz zakłócał sąsiadom. Bo musisz tak dobrać obie częstotliwośc aby nie było na niej nic (zadnej stacji). A jak chcesz mieć połączenie szyfrowane to tylko coś innego ale raczej tanio nie będzie.