Witam.
Jako że nie jestem oblatany w temacie to postanowiłem zapytać na forum. Dostałem wzmacniacz MARANTZ 1040. Wiem że nie jest to cud techniki, ale gra całkiem ładnie. Chciałbym dokupić do niego kolumny głośnikowe, tylko kompletnie się na tym nie znam.
Tak do 200 zł.
trochę info o wzmacniaczu
Na allegro wypatrzyłem coś takiego:
nr 1
nr 2
nr 3
Kolejne pytanie: jeżeli chciałbym podpiąć pod ten wzmacniacz np przenośny odtwarzacz płyt kompaktowych, to mogę go podpiąć pod któreś z wejść tape ? Czy raczej tylko AUX?
I na koniec do czego służą wejścia remote i ambient?
kilka zdjęć wzmacniacza
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPytania o wzmacniacz MARANTZ 1040
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Witam. Ja jak dla siebie to brałbym te Magnaty (nr.1)
Odtwarzacz można podpiąć spokojnie pod TAPE lub AUX.
Wejscie remote jest od sterowania jak sama nazwa wskazuje - może zdalne włączanie i wyłączenie samego wzmacniacza lub włączanie/wyłączanie zdalne ambience - jak udało mi się to zrozumieć to jest to miejsce na wpięcie jakiegoś efektu dodającego przestrzenne brzmienie (delay, reverb czy coś takiego) ale niestety nie jestem pewny swojej wypowiedzi, może wypowie się ktoś kto będzie wiedział lepiej.
Odtwarzacz można podpiąć spokojnie pod TAPE lub AUX.
Wejscie remote jest od sterowania jak sama nazwa wskazuje - może zdalne włączanie i wyłączenie samego wzmacniacza lub włączanie/wyłączanie zdalne ambience - jak udało mi się to zrozumieć to jest to miejsce na wpięcie jakiegoś efektu dodającego przestrzenne brzmienie (delay, reverb czy coś takiego) ale niestety nie jestem pewny swojej wypowiedzi, może wypowie się ktoś kto będzie wiedział lepiej.