Witam
Mam takol sprawe chcem podlaczyc 3 cd rom do kompa ale za nic nie dam rady i przestawialem zworki i nic moze potrzeba 2 zworek RATUJCIE
No wlasnie mam 2 cd rom i 2 dyski i chyba jurz trzeciego cd rom nie da sie podlaczyc zmienilem tasme na 3 wyjscia i przejscowke terz ale nie widziemi tego 3 cd romu wszystko inne wykrywa
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się3 cdrom
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2007, o 13:01 przez sylwek12345, łącznie zmieniany 1 raz.
Najpierw powinieneś sprawdzić czy masz taśmy sprawne.Zworkami reguluje się na PRI lub SLAVE.Dysk z tego co wiem powinien być na PRI Master jako iż pierwszy jest w kolejce.Natomiast napędy CD powinny być podpięte pod IDE 1,IDE 2 na płycie głównej.Kombinuj na wszelkie sposoby tymi zworkami od dysku twardego również.
Nie ma to zadnego znaczenia, poza konfiguracja boot loaderow.Dysk z tego co wiem powinien być na PRI Master jako iż pierwszy jest w kolejce.
IDE1 i IDE2 (lub IDE0 i IDE1) to sa pewnie jedyne zlacza IDE jakie ma na plycie (zwlaszcza jesli jest to starsza plyta), pod te same zlacza podpiety pewnie ma rowniez dyskNatomiast napędy CD powinny być podpięte pod IDE 1,IDE 2 na płycie głównej.Kombinuj na wszelkie sposoby tymi zworkami od dysku twardego również.