Witam,
jak programuje się się mikrokontrolery 2051 w obudowie przystosowanej do montarzu powierzchniowego?
Mam programator z kursu BASCOM, ale on jest przystosowany do obudów przewlekanych...
Czy istnieje w przypadku tego uC możliwość programowania ISP?
Proszę o odpowiedż.
Dziękuję
Pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProgramowanie 2051 w obudowie SMT.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
- obi one kenobi
- -
- Kontaktowanie:
Witam!
Mikrokontroler 2051 nie posiada możliwości programowania poprzez ISP, Jedyna opcja to zrobienie lub dokupienie adaptera, ale ciężko to i zrobić i kupić ale dla chcącego nic trudnego tylko że wersja robiona nigdy nie bedzie tak doskonała jak kupiona. Najlepsza opcja to stosować ten mikrokontroler w obudowie dip albo plcc do nich najłatwiej zrobić adapter
Pozdro i powodzonka
Mikrokontroler 2051 nie posiada możliwości programowania poprzez ISP, Jedyna opcja to zrobienie lub dokupienie adaptera, ale ciężko to i zrobić i kupić ale dla chcącego nic trudnego tylko że wersja robiona nigdy nie bedzie tak doskonała jak kupiona. Najlepsza opcja to stosować ten mikrokontroler w obudowie dip albo plcc do nich najłatwiej zrobić adapter
Pozdro i powodzonka
Możesz, podczas projektowania układu, wyprowadzić potrzebne nóżki uC na listwę kołkową i zrobić sobie kabelek z wtykiem męskim IDC, a z drugiej strony wtyk żeński na taśmę.
- obi one kenobi
- -
- Kontaktowanie:
AT89S2051 jako następca AT89C2051.
Witam,
poszukałem trochę na stronie ATMELa i znalazłem datasheet mikrokontrolera AT89S2051, który rozwiązuje moje problemy...
W tym uC istnieje możliwość programowania szeregowego ISP, jak rózwnież programowania równoległego...
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
poszukałem trochę na stronie ATMELa i znalazłem datasheet mikrokontrolera AT89S2051, który rozwiązuje moje problemy...
W tym uC istnieje możliwość programowania szeregowego ISP, jak rózwnież programowania równoległego...
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam