Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięrozszerzenie mpc
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Mam kilka płyt z rozszerzeniem mpc i nie do końca wiem co zrobić, żeby przekonwertować je na mp3. Jakieś pomysły??
Osobiscie polecam Foobar2000. Moze jego intrfejs na pierwzy rzut oka nie jet piękny ale to kwestia przyzwyczajenia i dopasowania bo nie powiem zeby nie było to do zmienienia. foobar zżera o wiele mniej RAMu od Winampa ktory potrafi mi wesac nawet 50MB(!!!) dodatkowo dźwiek ma bardziej przejrzysty (jeśli masz dibry sprzęt to da się usłyszec różnicę) i ostatni i najważniejszy jego plus: odtwarza MPC(Musepack) Flac i inne bezstratne formaty kodowania dźwięku. zajmują one coprawda wiecej miejsca niż mp3 ale za to różnice da sie usłyszec.. Przerzuiłem się na niego własnie z winampa i wcale nie żałuje. Zaś jesli chcesz zawzięcie zmienic MPC na MP3 to wpisz w google: Direct audio converter &CD Ripper . Naprawdę dobry program(niestety ożna go ściągnąć tylko jako triala ale jak masz dostęp do emula czy czegoś w tym tylu to sobie poradzisz). Pozdrawiam
Też korzystam z Foobara, ale wydaje mi się, że dla "zwykłego śmiertelnika" ten program swoją prostotą wręcz utrudnia.
Za to nie używam Winampa od zawsze... od zawsze nie lubiałem tego programu a kazdy tak chwalił to badziewie.
Proponuję sprawdzić tego Jet Audio on te ma opcję ustawienia lepszego próbkowania dźwięku... tyle, że potrzeba dobrego sprzętu.
Za to nie używam Winampa od zawsze... od zawsze nie lubiałem tego programu a kazdy tak chwalił to badziewie.
Proponuję sprawdzić tego Jet Audio on te ma opcję ustawienia lepszego próbkowania dźwięku... tyle, że potrzeba dobrego sprzętu.
Swego czasu używałem Jet Audio i byłem zadwolony, ale po którymś formacie postanowiłem wypróbować foobara i tak mi już zostało.Jeśli moja siostra sobie z nim radzi to każdy śmiertelnik da radę A co do sprzętu to się zgodzę, bo przecież bez sensu ściągać czy zgrywac muzykę z pełnym bitrate'm jeśli ma się tylko głośniczki komputerowe