Zbudowanie małych monitorów, które mozna zrobic za przystepna cene i ktore maja uzupelniac zestaw.
2. Przetworniki
Tonsil 9/40 z nowymi zamiennymi cewkami od 9/80
Arn 150/73/8
http://empire.com.pl/TVM-ACOUSTICS/nisk ... 0-73-8.htm
3. Zwrotnica
Arn 150/73/8 dalem cewke 0,39mH + kond. bipolarny 3,3mikroF (100V)
tonsil 9/40 cewka 0,33mH + kond. bipolarny 2,7mikroF (100V)
4. Obudowa
Obudowy zostały wykonane z 18mm płyty wiórowej. Całośc zostały sklejone klejem wikol do drewna ( brak wkretow ze wzlgedu na male obudowy). Brak wzmocniem wewnatrz monirorów.
5. Wykończenie
Wykonczenie takie same jak w moich podłogowych kolumnach i subwooferze, czyli czarny skaj + front 2x warstwy panki pod panele ( biala pianka) a reszta tylko jedna warstwa boczne doklejane płyty laminowane. Wewnatrz zostały wytłumione watolina. Zwrotnica została umieszczona na dole kolumn.
6.Wrażenia
Po podlaczxeniu monitorów do mojego nowego nabytego amplitunera Pioneer Vsx-416 bylem pod wielkim wrażeniem. Tony głośnika ARN-150-73/8 sa na swoim miejscu. Moim zdaniem mogłyby posiadac minimalnie wiecej bassu ale to w koncu sa tylko monitorki
 . Wysokie tony jak na tonsila 9/40 z cekwa 9/80 grja podobnie to Tesli arv (104/04/8). Po za tym wysokie sie nie wywyzszaja choc mialem z pocatku stlumic 4dB/5dB ale jak narazie nie ma potrzeby.
. Wysokie tony jak na tonsila 9/40 z cekwa 9/80 grja podobnie to Tesli arv (104/04/8). Po za tym wysokie sie nie wywyzszaja choc mialem z pocatku stlumic 4dB/5dB ale jak narazie nie ma potrzeby.Ogołem jesli chodzi o to czy oplacalo sie robic !! Odpowiedz jest prosta. Oczywiscie ze tak.
- Doswiadczenie
- satysfakcja
- podzielenie sie swoim projektem z innymi
7. zdjęcia
Proces powstawania monitorków

[url=http://img113.imageshack.us/my.php?imag ... 031qy2.jpg]

A tu mała sesja przepraszam za srednia jakosc zdjec ale to bylo wieczorkiem

Mnie się podobają
 Mnie się podobają  
  Za tą cenę, te kolumienki muszą dobrze brzmieć
 Za tą cenę, te kolumienki muszą dobrze brzmieć  jakim fachowcem  prosze o dalszee opinie
 jakim fachowcem  prosze o dalszee opinie