Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Samochodowy wzmacniacz 400W w domu. Jak to zrobić?

--kicek--
-
-
Kontaktowanie:
Samochodowy wzmacniacz 400W w domu. Jak to zrobić?

Postautor: --kicek-- » 22 paź 2006, o 20:02

Witam mam takie pytanie co trzba zrobic zeby podłączyc wzmacniacz samochodowy do komputera i czy jest to bezpieczne zeby sie pozniej nie spalił komputer :/ jesli mozna to prosze pisac co jest potrzebne i jak to zrobic:)ja mam zamiar kupic wzmacniacz:Voice Kraft Model VK - 238 o mocy 400 Watt :) jezeli mozna to prosze mi odpisac na gg 7859999 jak to zrbibic i co jest do tego potrzebne:)
Prosze o dopowiedz:)

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: POMOZY NIE WIEM CO ZROBIC:)

Postautor: end » 22 paź 2006, o 23:51

Witam mam takie pytanie co trzba zrobic zeby podłączyc wzmacniacz samochodowy do komputera i czy jest to bezpieczne zeby sie pozniej nie spalił komputer :/ jesli mozna to prosze pisac co jest potrzebne i jak to zrobic:)ja mam zamiar kupic wzmacniacz:Voice Kraft Model VK - 238 o mocy 400 Watt :) jezeli mozna to prosze mi odpisac na gg 7859999 jak to zrbibic i co jest do tego potrzebne:)
Prosze o dopowiedz:)
Po pierwsze... nigdy nie zakładaj tematów w stylu " POMOZY NIE WIEM CO ZROBIC:" bo to niezgodne z regulaminem.

Po drugie... po co Ci do domu wzmacniacz samochodowy? Nie możesz kupić "normalnego"?
Te 400W to przyjmij jako czystą teorię... (chwyt reklamowy?)

Po trzecie... dlaczego sądzisz, że spali Ci się PC? skąd to przypuszczenie?

Po czwarte... najlepiej jak zasilisz to z akumulatora i non top podpięty prostownik (gdy gra)
Nie podłącz czasem prostownika bezpośrednio do wzmacniacza, bo za chwilę zwyczajnie się spali. (brak filtracji napięcia)

P.S. Takie wzmacniacze potrzebują źrodła zasilania o bardzo dużej wydajności prądowej a zbudowanie zasilacza 14.4V o wydajności np. 10-20A jest dosyć kosztowną inwestycją i dochodzi do tego stabilizowanie napięcia...

Jak tak bardzo chcesz to może zbuduj jakiś zasilacz impulsowy, taniej Cię to wyniesie.

Pozdr.

I jeszcze na koniec... temat był poruszany już kilka razy jak dobrze pamiętam. Używaj opcji "szukaj".

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”