Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Boombox samorobka pod mniejsze odtwarzacze.

Awatar użytkownika
Spifire
-
-
Boombox samorobka pod mniejsze odtwarzacze.

Postautor: Spifire » 16 paź 2006, o 20:12

Tak wiec chcialbym zrobic cos, do czego moglbym podlaczyc mp3player'a, zeby bylo przenosne no i glosne.

Mam w domu jakis glosnik 40w i checi(+troche grosza). Potrzebuje rady co do wzmacniacza, akumulatora no i ew. glosnika. Wogole nie wiem, od czego zaczac. Szczerze mowiac, jestem w tym zielony (no jakies podstawy znam...) totez prosilbym o pisanie zrozumiale dla zoltodzioba. No chyba ze nie da rady, jesli chodiz o jakies bardziej skomplikowane sprawy to jakos dam sobie rade (kumpel troche wie o leketronice, choc nie bardzo umie mi pomoc), ale wolalbym pomoc ludzi znajacych sie na rzeczy. z gory dzieki.

awatar100
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: awatar100 » 17 paź 2006, o 05:51

tda1554Q = przedwzmacniacz w mostku osiagniesz 2x22watty bez mostka 4x11 a no i ooooooogromny akumulator zeby to gralo :D 12v ze ciezarowki zapeni odtwarzsanie na dluzszy okresczasu

Awatar użytkownika
Spifire
-
-

Postautor: Spifire » 17 paź 2006, o 06:57

12v z ciezarowki? Jaka wielkosc ma taki akumulator? A wogole to jakiej pojemnosci trzeba ten akumulator?

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”