Chce zrobic zestaw 2.1 do komputera z wbudowanym wzmacniaczem. NP. Takie jak produkuja firmy np. Logitech, Creative. Jeszcze nie wiem jakiej dokladnie mocy maja byc. Chce je zasilac z gniazdka 230V. Jako glosnik do suba ma posluzyc ARN-100-10/8. W dwoch kolumienkach jeszcze nie wiem co ma byc. Czy jest mozliwe wykonanie wzmacniacza do tego zestawu ? Tak aby nisie tony szly do suba a reszta dzielona bedzie na dwa kanaly. Chce zastosowac potencjometr do regulowania nikich tonow wysokicj i regulacji ogolnej glosnosci. Czy takie cos jest technocznie mozliwe do wykonania i czy mozna to zrbic w domowych warunkach ?
Pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się2.1 do komputera (DIY)
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: 2.1 do komputera (DIY)
Ja czegoś nie rozumiem...Chce zrobic zestaw 2.1 do komputera z wbudowanym wzmacniaczem. NP. Takie jak produkuja firmy np. Logitech, Creative. Jeszcze nie wiem jakiej dokladnie mocy maja byc. Chce je zasilac z gniazdka 230V. Jako glosnik do suba ma posluzyc ARN-100-10/8. W dwoch kolumienkach jeszcze nie wiem co ma byc. Czy jest mozliwe wykonanie wzmacniacza do tego zestawu ? Tak aby nisie tony szly do suba a reszta dzielona bedzie na dwa kanaly. Chce zastosowac potencjometr do regulowania nikich tonow wysokicj i regulacji ogolnej glosnosci. Czy takie cos jest technocznie mozliwe do wykonania i czy mozna to zrbic w domowych warunkach ?
Pozdrawiam
Chcesz z wbudowanym wzmacniaczem w kolumny? (kolumny aktywne)
Czy może wzmacniacz wbudowany w PC ?
I czy chodzi Ci o zwykłą regulację suba, czyli filtr dolnoprzepustowy czy o regulację całością - dub i głosniki?
-
- -
- Kontaktowanie: