Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięOptymalizacja wzmacniacza sygnału błędu do układu automatycz
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
OPTYMALIZACJA WZMACNIACZA SYGNAŁU BŁĘDU DO UKŁADU AUTOMATYCZNEJ REGULACJI CZĘSTOTLIWOŚCI GENERATORA MIKROFALOWEGO to temat mojej pracy i chcial bym uzyskać jakiejś pomocy narazie wybrałem wzmacniacz fimy fairchil uA715 i chcialbym w oparciu o niego ta prace napisac.
- Aleksander Zawada
- Moderator
- Kontaktowanie:
Przepraszam za uszczypliwości poniżej.
"OPTYMALIZACJA WZMACNIACZA SYGNAŁU BŁĘDU DO UKŁADU AUTOMATYCZNEJ REGULACJI CZĘSTOTLIWOŚCI GENERATORA MIKROFALOWEGO to temat mojej pracy i chcial bym uzyskać jakiejś pomocy narazie wybrałem wzmacniacz fimy fairchil uA715 i chcialbym w oparciu o niego ta prace napisac. "
To miło. Ja siedzę teraz nad zagadnieniem "Optymalizacja wzmacniacza prądu jonowego w próżniomierzu jonizacyjnym z sondą Bayarda-Alperta" . Wybrałem wzmacniacz OPA627 i chciałbym w oparciu o niego wykonać ten próżniomierz.
Czy to coś komuś wyjaśnia? Jasne, że nie . Chciałbym, aby ten przykład uświadomił, że nie wyjaśniasz zupełnie istoty swego problemu. Nie wiemy, na czym ta optymalizacja ma w gruncie polegać. Nie wyjaśniasz też zupełnie co to za generator (klistron?, tranzystor?, lampa z falą bieżącą? inne?) . Skąd więc mamy wiedzieć jak Ci pomóc
"OPTYMALIZACJA WZMACNIACZA SYGNAŁU BŁĘDU DO UKŁADU AUTOMATYCZNEJ REGULACJI CZĘSTOTLIWOŚCI GENERATORA MIKROFALOWEGO to temat mojej pracy i chcial bym uzyskać jakiejś pomocy narazie wybrałem wzmacniacz fimy fairchil uA715 i chcialbym w oparciu o niego ta prace napisac. "
To miło. Ja siedzę teraz nad zagadnieniem "Optymalizacja wzmacniacza prądu jonowego w próżniomierzu jonizacyjnym z sondą Bayarda-Alperta" . Wybrałem wzmacniacz OPA627 i chciałbym w oparciu o niego wykonać ten próżniomierz.
Czy to coś komuś wyjaśnia? Jasne, że nie . Chciałbym, aby ten przykład uświadomił, że nie wyjaśniasz zupełnie istoty swego problemu. Nie wiemy, na czym ta optymalizacja ma w gruncie polegać. Nie wyjaśniasz też zupełnie co to za generator (klistron?, tranzystor?, lampa z falą bieżącą? inne?) . Skąd więc mamy wiedzieć jak Ci pomóc
no to własnie chyba sam mam dobrać i tylko wzmacniacz uA715 profesor mi podpowiedzial bo jest szybki i jego czas narastania napięcia wyjściowego jest dość duże (rzedu kilku lub kilkunastu woltów na mikrosekunde - jest to moja praca dyplomowa i narazie mało wiem o niej. sam mam wybrac optymalne rozwiazanie układowego wzmacniacza i przedstawic projekt wstepny. wiec za jakie kolwiek wlasne rozwazania bylbym wdzieczny