Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Optymalizacja wzmacniacza sygnału błędu do układu automatycz

piorekk
-
-
Optymalizacja wzmacniacza sygnału błędu do układu automatycz

Postautor: piorekk » 29 cze 2006, o 11:20

OPTYMALIZACJA WZMACNIACZA SYGNAŁU BŁĘDU DO UKŁADU AUTOMATYCZNEJ REGULACJI CZĘSTOTLIWOŚCI GENERATORA MIKROFALOWEGO to temat mojej pracy i chcial bym uzyskać jakiejś pomocy narazie wybrałem wzmacniacz fimy fairchil uA715 i chcialbym w oparciu o niego ta prace napisac.

Awatar użytkownika
Aleksander Zawada
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Aleksander Zawada » 29 cze 2006, o 15:12

Przepraszam za uszczypliwości poniżej.

"OPTYMALIZACJA WZMACNIACZA SYGNAŁU BŁĘDU DO UKŁADU AUTOMATYCZNEJ REGULACJI CZĘSTOTLIWOŚCI GENERATORA MIKROFALOWEGO to temat mojej pracy i chcial bym uzyskać jakiejś pomocy narazie wybrałem wzmacniacz fimy fairchil uA715 i chcialbym w oparciu o niego ta prace napisac. "

To miło. Ja siedzę teraz nad zagadnieniem "Optymalizacja wzmacniacza prądu jonowego w próżniomierzu jonizacyjnym z sondą Bayarda-Alperta" . Wybrałem wzmacniacz OPA627 i chciałbym w oparciu o niego wykonać ten próżniomierz.

Czy to coś komuś wyjaśnia? Jasne, że nie :( . Chciałbym, aby ten przykład uświadomił, że nie wyjaśniasz zupełnie istoty swego problemu. Nie wiemy, na czym ta optymalizacja ma w gruncie polegać. Nie wyjaśniasz też zupełnie co to za generator (klistron?, tranzystor?, lampa z falą bieżącą? inne?) . Skąd więc mamy wiedzieć jak Ci pomóc :no:

piorekk
-
-

Postautor: piorekk » 29 cze 2006, o 22:06

no to własnie chyba sam mam dobrać i tylko wzmacniacz uA715 profesor mi podpowiedzial bo jest szybki i jego czas narastania napięcia wyjściowego jest dość duże (rzedu kilku lub kilkunastu woltów na mikrosekunde - jest to moja praca dyplomowa i narazie mało wiem o niej. sam mam wybrac optymalne rozwiazanie układowego wzmacniacza i przedstawic projekt wstepny. wiec za jakie kolwiek wlasne rozwazania bylbym wdzieczny

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”