Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

CC1000 podstawowa funkcja

nasiono
-
-
CC1000 podstawowa funkcja

Postautor: nasiono » 2 cze 2006, o 09:08

Witam.
Mam układ MMCC1000, wykorzystując podstawową funkcje od chipcona ReadFromCC1000Register
próbuje odczytać domyślną wartość jakiegokolwiek rejestru nie stety nie udaje mi się to bo wywala za każdym razem jnne wartości (same 0 lub same 1 a czasem istne krzaczory)
czy mógł by któryś z bardziej obeznanych farmułowiczów rozjaśnić umysł mnie LAJKOWI
co robie źle lub jak to powinno wyglądać wydaje mi sie że dla kogoś kto odpalił ten układ nie powinno być problemu.
oto kod który u mnie nie działa:

Kod: Zaznacz cały

#include <avr/io.h> #include "lcd.h" #include "cc1000.c" int xx; int main(void) { LCD_init(); PORTD|=(1<<PDATA)|(1<<PCLK)|(1<<PALE); DDRD|=(1<<PALE)|(1<<PCLK)|(1<<PDATA); xx=ReadFromCC1000Register(0x08); LCD_xy(0,0); LCD_putint( xx, 2); for(;;) {} }
Ps. pisze w C, procesor to ATMEGA16L( zew. kwarc 8mhz) wszystko chodzi na 3.3V przez stabilizator z zasilacza PC.

BŁAGAM pomóżcie!!!

[ Dodano: 02-06-2006, 18:14 ]
Już sobie poradziłem pozdrawiam

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”