Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKod zródłowy do cyfrowy potencjometr audio [pga2310] EP12/05
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Witam serdecznie
Czy ktos z Was posiada ów kod zrodlowy?
Pan Damian Antoniak napisał mi :
"... Z tego co pamiętam, powinien być
dołączony do płyty CD razem z numerem EP, w którym ukazał się artykuł..."
czy ktoś posiada tą płytę? byłym wdzięczny o przesłanie mi tego kodu
drugie pytanie: z racji ze nie jestem prenumeratorem EP nie moge sciagnac 2ej cześci artykułu o tym potencjometrze. Czy ktoś mogłbym mi go wysłań na maila??
3cie pytanie : jak zrealizować modulacje PWM regulujaca jasnośc podswietlania w LCD w Bascomie AVR? procesor AT90S8515
4te pytanie czy kto posiada "pelna wersje" Bascomu AVR i moglby powiezieć jak go "zdobyć"?
z góry dziekuję za pomoc!
Michał Szarzyński
Czy ktos z Was posiada ów kod zrodlowy?
Pan Damian Antoniak napisał mi :
"... Z tego co pamiętam, powinien być
dołączony do płyty CD razem z numerem EP, w którym ukazał się artykuł..."
czy ktoś posiada tą płytę? byłym wdzięczny o przesłanie mi tego kodu
drugie pytanie: z racji ze nie jestem prenumeratorem EP nie moge sciagnac 2ej cześci artykułu o tym potencjometrze. Czy ktoś mogłbym mi go wysłań na maila??
3cie pytanie : jak zrealizować modulacje PWM regulujaca jasnośc podswietlania w LCD w Bascomie AVR? procesor AT90S8515
4te pytanie czy kto posiada "pelna wersje" Bascomu AVR i moglby powiezieć jak go "zdobyć"?
z góry dziekuję za pomoc!
Michał Szarzyński
Re: Kod zródłowy do cyfrowy potencjometr audio [pga2310] EP1
Ten proc ma do dyspozycji sprzętowy PWM x 2szt..3cie pytanie : jak zrealizować modulacje PWM regulujaca jasnośc podswietlania w LCD w Bascomie AVR? procesor AT90S8515
4te pytanie czy kto posiada "pelna wersje" Bascomu AVR ...
Zapewne
http://www.mcselec.com/index.php?page=s ... p&Itemid=1...i moglby powiezieć jak go "zdobyć"?
Piotrek
PS
I nie zadawaj na forum publicznym pytań w stylu: "zdobyć" "pelna wersje"
Ale to nie usprawiedliwia kradzieżyno nie stety Panowie nie kazdego stać na kupno, przynajmniej nie mnie, dlatego tez zapytalem.
Sprawdź w w Helpie Bascoma Config Timer1 .Tam jest opisane jak uruchomic timer wpoza tym nie zapytalem czy ów uP ma wbudowany PWM, tylko jak go zrealizować chodzi mi o procedury.
dowolnym dopuszczalnym trybie , w tym PWM, FastPWM,CTC itp.
Piotrek
A ja powiem to tak :
Chamstwo i złodziejstwo zarowno od redakcji jak i autora projektu.
Zero odezwow na emaile jak i na forum.
Do autora:
Po co dajesz artykol do EP skoro zadnej pomocy z twojej strony niema, bys chociaz odpisal.
Jesli ktos sie zemna zgadza niech sie dopisze moze wtedy EP zrobi cos z tym fantem.
Chamstwo i złodziejstwo zarowno od redakcji jak i autora projektu.
Zero odezwow na emaile jak i na forum.
Do autora:
Po co dajesz artykol do EP skoro zadnej pomocy z twojej strony niema, bys chociaz odpisal.
Jesli ktos sie zemna zgadza niech sie dopisze moze wtedy EP zrobi cos z tym fantem.
Zgadzam sie z Toba " beyma" nie powinno byc takich sytuacji!
Skoro EP publikuje artukuł, to powinni byc przygotowani na to ze uzytkownicy beda nim zainteresowani i powiini udzialac pomocy, a tak napisze maila i nawet nie dostaje odpowiedzi.
Nie profesjonalne ze strony EP
i tak jak piszesz po co mam kupowac gazete w ktorej bede mial projekt ladne opisany bez kodu zrodlowego? bezsens!
Skoro EP publikuje artukuł, to powinni byc przygotowani na to ze uzytkownicy beda nim zainteresowani i powiini udzialac pomocy, a tak napisze maila i nawet nie dostaje odpowiedzi.
i tak jak piszesz po co mam kupowac gazete w ktorej bede mial projekt ladne opisany bez kodu zrodlowego? bezsens!
chłopaki,Zgadzam sie z Toba " beyma" nie powinno byc takich sytuacji!
ale wam chyba chodzi o plik wynikowy w formacie .hex już bezpośrednio do wgrania do proca,
bo plików żródłowych nikt nie udostępnia bo mając żródełko można samemu dokonać modyfikacji chociażby zmieniając autor projektu
a wracając do tematu, skąd można te pliki .hex do urządzeń publikowanych w EP zassać ??
No niektorzy i niektorych projektow, to jednak udostepniaja rowniez zrodlabo plików żródłowych nikt nie udostępnia bo mając żródełko można samemu dokonać modyfikacji chociażby zmieniając autor projektu
A podmienic na upartego to mozna (z pewnym wysilkiem) nawet majac jedynie plik wynikowy kompilacji.
A chocby z dzialu download ze strony EP (roznie z aktualizacjami bywa, na najswiezsze projekty przyjdzie troche poczekac).a wracając do tematu, skąd można te pliki .hex do urządzeń publikowanych w EP zassać ??
Przewaznie artykuly oznaczane sa tez numerami kitow, kup sobie wiec odrazu gotowy kit... bedziesz mial i czesci, i pcb, i zaprogramowany procek. Pozostanie Ci polutowac. A i marudzenia bedzie mniej.
Ludzie, ograniczcie troche nerwy i bluzgi, ja rozumiem ze czasem mozna sie na cos zdenerwowac, ale bez przekraczania pewnych granic.
Ludzie, ograniczcie troche nerwy i bluzgi, ja rozumiem ze czasem mozna sie na cos zdenerwowac, ale bez przekraczania pewnych granic.
kolejny frustrat...chłopaku,chłopaku... do tego czasu sam byś sobie napisał ten soft, rzecz
banalna, jak patrzę na schemat. na googlu jest kilka podobnych projektów, razem z wsadami.miałem się nie odzywać ale nie wytrzymałem.nigdy nie wytrzymuję, jak jakieś lalusie narzekają że tego nie ma , tamtego nie ma, itede itepe. "epe" może kryształowe nie jest ale po co od razu wyzywać od złodziei? pobierz testowy bascom lub darmowy winavr
i sam sobie napisz. 2k wystarczy z górką.pozdrawiam.
banalna, jak patrzę na schemat. na googlu jest kilka podobnych projektów, razem z wsadami.miałem się nie odzywać ale nie wytrzymałem.nigdy nie wytrzymuję, jak jakieś lalusie narzekają że tego nie ma , tamtego nie ma, itede itepe. "epe" może kryształowe nie jest ale po co od razu wyzywać od złodziei? pobierz testowy bascom lub darmowy winavr
i sam sobie napisz. 2k wystarczy z górką.pozdrawiam.