Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siębascom AVR
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
witam wszystkich kupiłem w 2004 r bascoma w pelnej wersji 1.11.7.4 w AVT w krakowie po kilku miesiacach dostalem email z plikiem do upgrade do wersji 1.11.7.7
dzis przegladajac strone mcselec zauwazyłem ze jest juz ver 1.11.8.1. wiec czy "starzy " uzytkownicy dostana szanse upgrade czy avt obiecywało gruszki na wierzbie mowiac ze wraz z kazda wersja wszyscy uzytkownicy dostna szanse aktualizacji?
[ Dodano: 01-06-2006, 06:54 ]
jakie macie wersje Bascom-AVR chodzi mi o jak najbardziej legalne
dzis przegladajac strone mcselec zauwazyłem ze jest juz ver 1.11.8.1. wiec czy "starzy " uzytkownicy dostana szanse upgrade czy avt obiecywało gruszki na wierzbie mowiac ze wraz z kazda wersja wszyscy uzytkownicy dostna szanse aktualizacji?
[ Dodano: 01-06-2006, 06:54 ]
jakie macie wersje Bascom-AVR chodzi mi o jak najbardziej legalne
ok dostalem legalny upgrade. wtedy jeszcze mozna było sciagnac pelna wersje jako archiwum i dostalem do niego klucz. pozniej gdy przyslali mi aktualizacje tez dostalem plik z kluczem licencyjnym tylko zastanawiam sie dlaczego nie dostaje dalej .? czyzby polityka firmy pana marka Albertsa sie zmieniła?
Re: bascom AVR
Przyjacielu 1.11.8.1 to najnowsza wersja DEMO , a pełna wersja , to już 1.11.8.2...dzis przegladajac strone mcselec zauwazyłem ze jest juz ver 1.11.8.1. ...
Jest jedno małe "ale" - zawiera błędy(2 napewno)
Piotrek
Ok
najpierw z menu : Product registration Login
dalej: Create new account
następnie
Twoje nazwisko (jakaś nazwa)
hasło dostępu
hasło dostępu
twój email
twój email
imie i nazwisko.
następnie wejdziesz do okna z różnymi ikonami
ale nas interesuje Product registration
po wejsciu tam musisz podać jaki masz bascom i jego numer rejestracyjny.
Jeśli po jakimś czasie (u mnie 3 dni) sprawdzisz konto to się okaże że w okienku
Download Lic files twój status się zmieni na Valid i automatycznie uzyskasz dostęp do nowego pliku licencyjnego i nowych wersji bascoma.
pozdr AS
najpierw z menu : Product registration Login
dalej: Create new account
następnie
Twoje nazwisko (jakaś nazwa)
hasło dostępu
hasło dostępu
twój email
twój email
imie i nazwisko.
następnie wejdziesz do okna z różnymi ikonami
ale nas interesuje Product registration
po wejsciu tam musisz podać jaki masz bascom i jego numer rejestracyjny.
Jeśli po jakimś czasie (u mnie 3 dni) sprawdzisz konto to się okaże że w okienku
Download Lic files twój status się zmieni na Valid i automatycznie uzyskasz dostęp do nowego pliku licencyjnego i nowych wersji bascoma.
pozdr AS
nie mozliwe jest chyba uaktualnienie bo wtedy uaktualnil bys do pelnej wersji. a tak w ogole płacąc 200 to chyba lepiej zaplacic te 80 euro + przelew do holandii i miec bascom full . Ograniczenie kodu do 8kb przeciez wersja demo ma juz 4kb. bascom wcale nie oszczedza pamieci procesora. wiec moje zdanie jest takie poczekaj troche i kup sobie pełną wersje.
Sablik wczoraj zarejestrowałem sie i mam oczekiwanie na rejestracje na razie dzieki. zobaczymy co bedzie dalej
Sablik wczoraj zarejestrowałem sie i mam oczekiwanie na rejestracje na razie dzieki. zobaczymy co bedzie dalej
-
- -
jakie to błedyPrzyjacielu 1.11.8.1 to najnowsza wersja DEMO , a pełna wersja , to już 1.11.8.2...dzis przegladajac strone mcselec zauwazyłem ze jest juz ver 1.11.8.1. ...
Jest jedno małe "ale" - zawiera błędy(2 napewno)
Piotrek
Na początku zaznaczę , że w najnowszej wersji build 3 BASC-AVR.dll , te błędy mogły zostać poprawione ale warto to sprawdzić....jakie to błedy
Kod: Zaznacz cały
$regfile = "m16def.dat"
Config Timer0 = Timer , Prescale = 64 ' 32 wynika z błędu kompilatora, efekt jak dla 64
Error 96 Line 2 Prescale value must be 1,8,64,256 or 1024 ...
Wystarczy jednak zmienić Prescale=32 i jest jak dla 64.Dotyczy M16 , bo np. dla M32 jest OK
Natomiast drugi ze znanych mi błedów jest "poważniejszy" , bo nie ma żadnych ostrzeżeń
Kod: Zaznacz cały
$regfile = "m16def.dat"
Dim X As Word
For X = 1 To 10 Step 2
'...
Next
'...
End
Być może są jeszcze inne , ale się jeszcze na nie nie natknąłem(śmy)
Piotrek