mam pytanie czy w bascomie da się w jakiś sposób spowolnić i2c, żeby można było na oscyloskopie zobaczyć przebieg transmisji danych??

pozdrawiam

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Chciałbym zaobserwować (o ile się da) zmianę stanów linii SDA i SCL z niskich na wysokie, ale w tabeli parametrów czasowych znalazłem ograniczenia dla czasów narastających i opadających zbocz sygnałów SDA i SCL - odpowiednio 1000 i 300 ns - i tego się chyba nie zauważy na oscyloskopie
Wyjaśnij, co chcesz zrobić może podpowiem inny sposób podejrzenia, co się dzieje na szynie - jest parę "myków".
Adam.
OK w takim razie poczekam do 20 majaMoim zdaniem niewiele (stosując zwykły oscyloskop). Jeśli dysponujesz oscyloskopem cyfrowym to w trybie śledzenia można coś obejrzeć.
Jeśli temat będzie aktualny do 20 maja to mogę spróbować zrobić dla Ciebie zrzuty (do plików graficznych) zboczy narastających i opadających sygnałów SDA i SCL. Do 20 wszystkie siły koncentruję na DIY.
Adam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość