Witam, mam kilka pytań.
1. Jak miernikiem sprawdzić poziom naładowania akumulatorków, nie wiem czy dobrze to robię (+do +, -do-, aku mam 2500, na jednym aku mi pokazuje 1,8A, a na drugim jak przyłoże to drastycznie spada)
2. Jak sprawdzić czy akumulatorek nie jest uszkodzony?
3. Mam dwa aku. 2500mA, a ładowarkę na 4 paluszki. Pisze mi na niej:
Output AA 2,8V 130mA (stały)
AA 2,8V 130mA (stały)
Jak długo mam ładować te akumulatorki (tylko te dwa paluszki)? 38 czy 19 godzin?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJak sprawdzić poziom naładowania akumulatorków i sprawność?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Jak sprawdzić poziom naładowania akumulatorków i sprawno
Wez Ty juz lepiej nic nie mierz... (biedne akumulatorki).1. Jak miernikiem sprawdzić poziom naładowania akumulatorków, nie wiem czy dobrze to robię (+do +, -do-, aku mam 2500, na jednym aku mi pokazuje 1,8A, a na drugim jak przyłoże to drastycznie spada)
A dlugo sie bawiles tak jak w punkcie pierwszym ??2. Jak sprawdzić czy akumulatorek nie jest uszkodzony?
Pelny cykl ladowania takim pradem to ok. 21-22h, choc spokojnie mozna by je ladowac 2 razy wiekszym pradem.3. Mam dwa aku. 2500mA, a ładowarkę na 4 paluszki. Pisze mi na niej:
Output AA 2,8V 130mA (stały)
AA 2,8V 130mA (stały)
Jak długo mam ładować te akumulatorki (tylko te dwa paluszki)? 38 czy 19 godzin?