Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięFirewall a ochrona systemu
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam mam zainstalowanego firewalla Sygate Personall Symatec 'a i co chwile pisze mi scan port logged czyli ze ktos mi skanuje porty ok ale czy firewall mi to zablokuje kazdy atak wyskakuje mi IP tego ktory mnie skanuje .Wiec prosze o pomoc a jesli to zamalo firewall + anti vir to co radzicie zaistalowac ?
Re: Firewall a ochrona systemu
ja mam Kerio -tez brak problemów ,co do antywira polecam NOD32Witam mam zainstalowanego firewalla Sygate Personall Symatec 'a i co chwile pisze mi scan port logged czyli ze ktos mi skanuje porty ok ale czy firewall mi to zablokuje kazdy atak wyskakuje mi IP tego ktory mnie skanuje .Wiec prosze o pomoc a jesli to zamalo firewall + anti vir to co radzicie zaistalowac ?
Re: Firewall a ochrona systemu
Owszem, Kerio jest też bardzo dobry i nawet dużo prostszy od Zone Alarm (chodzi o konfigurację)ja mam Kerio -tez brak problemów ,co do antywira polecam NOD32Witam mam zainstalowanego firewalla Sygate Personall Symatec 'a i co chwile pisze mi scan port logged czyli ze ktos mi skanuje porty ok ale czy firewall mi to zablokuje kazdy atak wyskakuje mi IP tego ktory mnie skanuje .Wiec prosze o pomoc a jesli to zamalo firewall + anti vir to co radzicie zaistalowac ?