Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Sprawdź czy aby napewno dobrze wlutowałeś ten stabilizator. Najlepiej to go wyciągnij i włącz...Mam mały problem z tym kitem. Ciągle przepala mi bezpiecznik B2 :evil: Z pewnością nie jest to wina stabilizatora U7 ani końcówki mocy (wylutowałem te elementy i nadal jest to samo). Mostek prostowniczy i kondensatory filtrujące też są sprawne - nawet dla pewności zmieniłem je na inne. Z napięciem dodatnim jest ok, na wyjściu stabilizatora jest nieco ponad 12V. Nie wiem, co jest grane z drugą połówką zasilacza, gdzie szukać przyczyny.
Bezpiecznik dałem na 1A. Dodatnia połówka zasilacza działa nawet na 100mADdevil, a jaki dałeś ten bezpiecznik? Bo mi nawet na 500mA poszło.
Tak, zaraz po włączeniu. Widać tylko błysk i jest po bezpieczniku.I w którym momencnie spala się? Odrazu przy włączeniu?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości