Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

wyłącznik dźwiękowy

Awatar użytkownika
mulkey
-
-
wyłącznik dźwiękowy

Postautor: mulkey » 8 gru 2005, o 20:28

Witam, mam zamiar wykonać taki oto projekt http://www.jabel.pl/j_zest/j_007s.htm to wyłącznik dźwiękowy . Moje pytanie brzmi : gdy zmontuje układ to jak potem uruchomić go żeby wyłączał mi światło w pokoju na ,,klaśnięcie" ? Chodzi mi o podłączenie . Prosze o informacje na ten temat z góry dzieki

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

re

Postautor: PICIA » 8 gru 2005, o 21:37

podłaczyc zasilanie-jak w opisie oraz zestyk przekaznika wykorzystać aby zwierał np włacznik oswietlenia!
Uwaga ale tu juz kombinujesz z siecia
najlepiej zasilic tym układem lampke nocną itp nie ingerowac w puszki itd bo to niebezpieczne jesli z tym nigdy nie robiłes

marecki
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 8 gru 2005, o 22:05

Zgadzam się z Picią, lepiej nie kombinować w ścianie... dużo wygodniej będzie takie coś zrobić przy lampce.
Nie wiem jak wyglądają połączenia na płytce ale z fotki mogę wnioskować że może to być coś takiego (ale nie musi !!!)
Załączniki
sch001.jpg

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 9 gru 2005, o 08:18

Okey dzieki za pomoc

[ Dodano: 07-01-2006, 14:08 ]
Mam taką zwykla lampke co musze zrobic zeby ją podpiąć gdzie konkretnie ?musze rozebrac przewod do izolacji i dopiero wtedy jakos to podpinac?prosze o pomoc bo nie wykonywalem jeszcze tego typu ukladow

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”