Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięStroboskop J-23
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Kiedyś już oto pytałem tylko skasowałem posta z nie wiedzy i pytam : Wstawiając dodatkowy palnik IFK 120 w na plytce musialbym wymienic tylko kondesatory?? jesli tak jakiej wartosci muszą byc?
Re: Stroboskop J-23
Teraz widzisz jak to się przydaje...Kiedyś już oto pytałem tylko skasowałem posta z nie wiedzy i pytam : Wstawiając dodatkowy palnik IFK 120 w na plytce musialbym wymienic tylko kondesatory?? jesli tak jakiej wartosci muszą byc?
Tak więc, jeśli chcesz zastosować dwa palniki to sprawdź jak będzie lepiej, czy szeregowo czy równolegle.
Ja już tego nie pamiętam.
Kondensatory wstaw 47uF 400V i będzie si.
Acha, no i oczywiście najlepiej impulsowe 105C a nie 85C
Dzieki teraz wiem jak wazne jest nie usuwanie postów -- kiedyś sie znowu przydają
Jak połączyć palnik z płytką gdy palnik ma tylko 2 wyprowadzenia? Jakie są inne sposoby połączenia palnika prócz kostki elektrycznej ?
[ Dodano: 09-12-2005, 08:15 ]
Czy dająć zamiast rezystora 5W żarówke 75W ona powinna świecić caly czas ?.Bo z rad jakie usłyszalem miala to być żarówka 40W. Prosze o info
Jak połączyć palnik z płytką gdy palnik ma tylko 2 wyprowadzenia? Jakie są inne sposoby połączenia palnika prócz kostki elektrycznej ?
[ Dodano: 09-12-2005, 08:15 ]
Czy dająć zamiast rezystora 5W żarówke 75W ona powinna świecić caly czas ?.Bo z rad jakie usłyszalem miala to być żarówka 40W. Prosze o info