mam dosc duzo takiego zlomu silniki i popalona elektronika z nich chial bym je wykozystac do czegos, i tu mam pytanie szukalem i nic niema. ma ktos moze jakis schemat kontrolera do nich nie z lpt ani coma tylko tak zeby sie krecily, silniki przewaznie maja po 4 wyjscia ( na jednym jest tylko naklejka nidec 3115-42fx-02 ) wiem ze temat jest powtarzany ciagle ale nic nieznalazlem ciekawego.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięsterownik do silnika z hdd
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
szukalem i nic na forum elektrody nie ma na ten temat pewnie juz usuneli ze starosci
[ Dodano: 27-02-2005, 18:39 ]
te znalazlem cos ciekawego uklad "plywajacy punkt" czy o to ci chodzil w sumie chyba taka jest zasada dzialania silnikow takich (uklad to 4 trazystory bc108 i 4 kondesatory i 8 rezystorow jak sie uda to wstawie schematy pewnie wielu jest zainterosowanych
[ Dodano: 27-02-2005, 18:39 ]
te znalazlem cos ciekawego uklad "plywajacy punkt" czy o to ci chodzil w sumie chyba taka jest zasada dzialania silnikow takich (uklad to 4 trazystory bc108 i 4 kondesatory i 8 rezystorow jak sie uda to wstawie schematy pewnie wielu jest zainterosowanych