Witam
Czy program napisany na AT90S4433 będzie działał na ATMega8.
AB
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAT90S4433 a ATMega8
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
Re: AT90S4433 a ATMega8
Powinienes raczej sprecyzowac co jest w tym programie (wowczas sam sobie odpowiesz spogladajac na noty katalogowe).Witam
AB
Program tylko zapalajacy 1 diode np. na 1 pinie portu D napewno ruszy ;p, nie jestem pewien, bo do asm sie dopiero wdrazam, ale zdajsie tu mozliwe ze beda wymagane pewne zmiany poza naglowkiem.
Re: AT90S4433 a ATMega8
Robiłem i to z powodzeniem. Nie było praktycznie większych problemów.Witam
AB
Nie należy jednak zapominać, że jest to jednak inny procesor i występują subtelne różnice, ale dużo tutaj zależy od kompilatora i tego co ten program robi.
Mój korzystał z timerów, przetwornika i portów.
Na samym początku zacznij od tego, że stos jest na dwóch rejestrach, a nie na jednym, używając etykiet predefiniowanych w pliku .def, powinno w prostych progach wystartować bez problemu, miałem kiedyś taki problem, ale już został zażegnany, już się nie cofam do 4433, bo jest coś lepszego mega8, na codzień walczę z mega32 i mega64...
-
- -