Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Klej przewodzący i LCD

Uszatek
-
-
Kontaktowanie:
Klej przewodzący i LCD

Postautor: Uszatek » 10 sty 2005, o 20:41

Witam !
Chciałem zapytac czy ktoś z Was kleił coś kiedyś przy pomocy kleju przewodzącego prąd ? Zastanawiam się, czy taki klej może się przydać do przyklejenia bardzo cienkich drucików do szklanej płytki wyświetlacza LCD. Chodzi mi o to, że czasem trafiają się LCDki z Nokii ale te bez złacz - szkiełka - fajnie jakby to dało się w pewny sposób połączyć, bez papraniny w gumki, płytki itp. rzeczy :)
Jeśli da się przykleić drucik grubości włosa do szkła, to jaka może być rezystancja takiego styku. Poniżej 1k by się udało ?
Pozdrawiam !

Grzechu80
-
-

Postautor: Grzechu80 » 10 sty 2005, o 23:31

Z rezystancją jest znacznie lepiej, takie połączenie miałoby poniżej Oma. Gorzej z wytrzymałością mechaniczną, nie wiem czy byłaby dostateczna.

Uszatek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Uszatek » 12 sty 2005, o 19:15

No to fajnie. Jestem jescze ciekawy jaką konsystencje ma taki klej - bardziej płynny czy gęsty no i jaki najlepiej kupić, a tak poza tym to czy on się wogóle trzyma szkła ? Pomysł mam taki, że przykleje druciki tym klejem do złącz, a jak wyschnie to całość zaleje jakimś innym klejem-żywicą żeby się nie urwało odrazu. Tylko właśnie - czy to się klei do szkła ?
Dzięki za informacje i pozdrawiam :)
PS
Jak trafię jakiegoś LCDka i ten klej to udokumentuje to fotkami czy wyszło, narazie kupiłem kolorowy LCD za 30zł z lutowalnymi wyprowadzeniami :)

ROM
-
-

Postautor: ROM » 12 sty 2005, o 23:21

Tylko właśnie - czy to się klei do szkła ?
Zapewne tak , skoro jest uzywany do napraw drucików szyb samochodowych :)

Grzechu80
-
-

Postautor: Grzechu80 » 12 sty 2005, o 23:36

Co do konsystencji, ten który mam ma podobną do pasty do zębów. Kolor wstyd mówić, jak hotel Forum. ;)

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”