Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięunitra duet
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
pierwsza czesc:
mam od nie dawna takie radio (unitra diora duet dsp-301) i poszukuje do niego scematu ideowego, oraz sposobu przestrojenia. czy zna ktos jego parametry? cos z instrukcji albo cos takiego.
i teraz druga czesc, jak dla mnie hit:
po podlaczeniu discmena do wejsc i glosnika do wzmacniacza, prawy kanal gra. lewy natomiast bardzo cich gra. po odlaczeniu glosnika wciaz bylo slychac bardzo cicho muzyke z lewego (sprawdzalem balansem). CO TO JEST?
mam od nie dawna takie radio (unitra diora duet dsp-301) i poszukuje do niego scematu ideowego, oraz sposobu przestrojenia. czy zna ktos jego parametry? cos z instrukcji albo cos takiego.
i teraz druga czesc, jak dla mnie hit:
po podlaczeniu discmena do wejsc i glosnika do wzmacniacza, prawy kanal gra. lewy natomiast bardzo cich gra. po odlaczeniu glosnika wciaz bylo slychac bardzo cicho muzyke z lewego (sprawdzalem balansem). CO TO JEST?
prosze
zobacz na ten link:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 439#113439
Ps. tylko bedziesz musiał się zarejestrować na elektrodzie jesli jeszcze nie jesteś...ale i tak wcześniej czy później musiał byś to zrobić jesli interesujesz się elektroniką.
powodzenia
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 439#113439
Ps. tylko bedziesz musiał się zarejestrować na elektrodzie jesli jeszcze nie jesteś...ale i tak wcześniej czy później musiał byś to zrobić jesli interesujesz się elektroniką.
powodzenia
co do oznaczenia glowicy to nie ma, to jest glowica przestrajana kondensatorem, ale nie taka jak w amatorze 3, cala czesc radiowa jest na jednej plytce, glowica nie jest nawet ekranowana. a co do kanalu to jasne ze musze go zrobic ale dlaczego slychac muzyke bez podlaczonego glosnika? to chyba nie jest normalne. a moze ktos cos takiego juz spodkal?
ja tez nie wiem jak to jest mozliwe. puszczam sygnal na wejscie (bez podlaczonych glosnikow na wysciu), ten sprawny (prawy) zachowuje sie normalnie. przekrece balans na prawo i jest cisza. ok. elegencko. krece balansem w lewo i cichutko gra muza. (glosnosc jak z wkladki magnetycznej gramofonu, ale bez takich mocnych sopranow). to na pewno dobiega ze wzmaka. gdy na cd pauzuje muza znika. gdy to sprawdzalem w domu byla absolutna cisza, komp, tv, wentylator wylaczone. nie ma mozliwosci zeby bylo np. od sasiada.
- peter falk
- -
Z tym brzęczeniem to normalka przy przygrzanej, ale jeszcze "sprawnej inaczej" końcówce ul1481. Wymień ją. Brzęczy prawdopodobnie radiator od stabilizatora (ten z tranzystorem KD502[2N3055]).
Podaj czy w głowicy UKF zamontowane są trymery, podam Ci wtedy konkretne wartości kondensatorów do wymiany.
No i sprawdź czy jest prawidłowe napiecie zasilannia wspomnianych UL-ów. Ma być 18V mierzone na nóżce 1.
Podaj czy w głowicy UKF zamontowane są trymery, podam Ci wtedy konkretne wartości kondensatorów do wymiany.
No i sprawdź czy jest prawidłowe napiecie zasilannia wspomnianych UL-ów. Ma być 18V mierzone na nóżce 1.
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie: