Firma, o której piszesz nazywa się Winbond (www.winbond.com) i w swojej ofercie ma procesory z rodziny C51. Być może pomyliłeś symbol (podajesz 87C51, w Winbond 78C51). Sprawdziłem, procek Winbond'a W78C51 może pracować z zegarem do 40MHz, więc piwinien działać. Problemu należy poszukać w innym miejscu.
A jaki jest czas dostępu tej pamięci SRAM?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPoroblem z 80c31 i emulacja at89c2051.... Pomocy!!!
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
No wlasnie o ten mi chodzilo.... zle napisalem,... ten ram to nie wiem dokladnie jaki ma dostep czasowy.... ale mysle ze jest to wlasnie wina ze ram nie nadarza i dlatego nie chodzi... musze sprawdzic inne ramy... jak to nie pomoze to wtedy bede wiedzial ze to nie to... jak sprawdze to , to dam zanac czy to cos pomoglo... jak nie to bede sie znow radzil...
he he. Pozdrawiam na razie,..
he he. Pozdrawiam na razie,..
Nie podam, bo uklad mial zamazany napis... bo byl z demontarzu z ActionReplay do c64. Ale ze schematu co mialem to wiem ze to 8k sram 6264... ale napewno nie jest za szybka bo komodorek wyciagal do 1Mhz a uklad ten tez nie jest za nowy wiec i nie jest tak szybki aby pojsc na 24Mhz... wiem ze czestotliwosc jest dzielona ale i tak jest to szybsze troche niz C64.... bo jak by bylo inaczej to czemu przy 12Mhz jest spoko...