. No, jak nieskończone to i do 80-tki nie napisząTyle ze na ich wyniki trzeba jeszcze poczekac bo sa nieskonczone.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDDS na AD9850
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
No tak.. Ty mnie tu za slowka nie lap, bo wlasciwiej bylo by nie dokonczone to fakt.... No, jak nieskończone to i do 80-tki nie napisząTyle ze na ich wyniki trzeba jeszcze poczekac bo sa nieskonczone.
... ale z ciekawosci (ciekawska bestia) sprawdzilem sobie w pwn, i na bazie tego:
mozna by chyba napisac tez ze artykul/ksiazka jest nieskonczona w sensie niedokonczenia.nieskończony
1. książk. «nie mający końca, nie kończący się; bezgraniczny, bezkresny»
Nieskończona przestrzeń.
Nieskończone lasy.
Nieskończony bezmiar pustyni.
-
- -
- Kontaktowanie:
Nie miałem oczywiście zamiaru się czepieć, sam czasem popełniam błędy ort, więc jestem jak najdalszy od czepiania się kogogolwiek .
A z tym nieskończony wyszło tak, że nie ma końca (INF) - jak nieskończoność, bezgraniczność. To dopiero byłby artykuł!
[ Dodano: 08-10-2005, 21:05 ]
A z tym nieskończony wyszło tak, że nie ma końca (INF) - jak nieskończoność, bezgraniczność. To dopiero byłby artykuł!
[ Dodano: 08-10-2005, 21:05 ]
No właśnie w takim sensie byłby "nie skończony" a nie "nieskończony" ...mozna by chyba napisac tez ze artykul/ksiazka jest nieskonczona w sensie niedokonczenia.
Daleko mi do obrażania się, ale pajaczek chyba sobie musisz zestroić obwody rezonansowe, bo nie możemy się zrozumieć. Absolutnie nikogo nie namawiam ani nie proszę do skanowania swoich doświadczeń. W pierwszym poście jak radzio słusznie zauważył proszę o scan artykułu ze ŚR 4/2004 dotyczącego syntezy DDS na AD9850. Na jego podstawie mam zamiar zbudować generator w.cz. Tak się stało, że odpowiedziała mi tasza i uchyliła rąbka ttajemnicy, żebuduje coś podobnego. A wyszło z tego tyle, że tasza ddowiedziała sięssię, iżtomek_j ma zamiar opublikować podobny arartykuł, któryna pisała. Ja się w to nie wtrącam tylko szczerze podziwiam za poziom ich projektów. Nikomu nie chcę odbierać glorii chwały chciałem skorzystać z gotowego opracowania już opublikowanego w miesięczniku i ewentualnie na jego podstawie zbudować coś samemu. Niestety jestem za cienki w tak ambitnych konstrukcjach, więc nawet nie myślę, że zbuduję to sam od początku do końca. Nadal proszę o ewentualny scan wspomnianego wyżej artykułu. Owszem mogę sobie kupić w AVT archiwalny numer, ŚR (nawet nie sprawdzałem czy jest dostępny), który potrzebuję, ale wydaję miesięcznie sporo pieniędzy na EP i EdW + jakieś części i musze się liczyć z dodatkowymi wydatkami (zamówiony numer ŚR+ koszty wysyłki) tym bardziej, że nawet nie wiem, co dokładnie było w tym artykule opisane. Dlatego grzecznie proszę o zescanowanie mi interesującego artykułu. Myślę, że AVT nie ucierpi finansowo na mojej prośbie, jeśli ją ktoś spełni. Tak swoją drogą to pajaczek, jeśli jesteś taki drobiazgowy to zamiast umieszczać ogólnikowe informacje trzeba było wkleić link z odwołaniem do konkretnej aukcji allegro. Myślę, że to forum nie jest odpowiednie do robienia sobie żartów czy czepiania się byle, czego to się tyczy również a_antoniak przestańcie sobie robić jaja. To jest forum o elektronice a nie z dowcipami. Nie żebym się nie lubił się pośmiać, ale takie głupie komentarze tylko zaśmiecają temat i niepotrzebnie zagęszczają treść.
Pozdrawiam wszytkich zainteresowanych.
Pozdrawiam wszytkich zainteresowanych.
-
- -
- Kontaktowanie:
Tom27 - może i głupie, ale na pewno mądrzejsze od kolejnego głupiego posta pt. "poszukuję skanu, bla bla bla"
Masz tu link, kliknik i kup:
http://www.sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=16066
Proste?
Ja wiem że 8.40 kosztuje, że wysyłka , że lepiej za friko, że to, że tamto, ale jak ci zależy na art. to może warto dać a nie zawracać ludziom głowy na forum? Przypominam, że to forum o elektronice a nie o poszukiwaniu skanów (nie ważne czego).
Jedyny pożytek z twojego tematu to to że tasza i tomek_j mieli okazję sobie pogadać. I kto tu mówi o zagęszczaniu treści?
Masz tu link, kliknik i kup:
http://www.sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=16066
Proste?
Ja wiem że 8.40 kosztuje, że wysyłka , że lepiej za friko, że to, że tamto, ale jak ci zależy na art. to może warto dać a nie zawracać ludziom głowy na forum? Przypominam, że to forum o elektronice a nie o poszukiwaniu skanów (nie ważne czego).
Jedyny pożytek z twojego tematu to to że tasza i tomek_j mieli okazję sobie pogadać. I kto tu mówi o zagęszczaniu treści?
Hmm... no skoro nawet nie sprawdziles, to chcesz zeby inni sprawdzili za Ciebie ?? Na allegro tez tak ciezko uzyc szukaj ?? Jak Ci juz powiedzialem ze sa... Wszystko na talerzu musi byc ??Owszem mogę sobie kupić w AVT archiwalny numer, ŚR (nawet nie sprawdzałem czy jest dostępny), który potrzebuję, ale wydaję miesięcznie sporo pieniędzy na EP i EdW + jakieś części i musze się liczyć z dodatkowymi wydatkami (zamówiony numer ŚR+ koszty wysyłki) tym bardziej, że nawet nie wiem, co dokładnie było w tym artykule opisane.
Moze cos jeszcze Ci podpowiem, choc nie wiem czy trafnie... normalnie mozesz zamowic archiwa i poprosic o dolaczenie ich do prenumeraty, dzieki czemu odpadaja Ci koszty przesylki. Nie wiem tylko czy jest to mozliwe przy roznych pismach AVT (mixtet Pren_EP + Arch_SR), napewno mozesz zapytac.
No, więc Panowie, którzy tak dzielnie stoicie na straży porządku, skoro już cytujecie moje posty to przynajmniej czytajcie je trochę uważniej. Przede wszystkim jak napisałem „podobno” a znaczy to tyle, że nie wiem na pewno czy taki artykuł był zamieszczony. Po drugie to nikogo nie proszę o szukanie i wklejanie linków do rzeczy, które mnie interesują i których szukam( w takim przypadku pytanie lub prośbę sformułowałbym trochę inaczej) potrafię sobie z tym poradzić korzystając z np. polecenia „szukaj”.
Kolejna rzecz pajaczek to nikt Cię nie prosi o zabieranie głosu, jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia w danym temacie to, po co się odzywasz i wtrącasz nic nie mające wspólnego z tematem uwagi. Owszem forum ma to do siebie jak wynika z nazwy, że każdy może zabrać głos i powiedzieć, co o tym myśli, ale jest rzeczą niepoważną wtrącanie się do rozmowy z zupełnie innym tematem. Jeśli nie zauważyliście Panowie to zwrócę uwagę, że od waszego bezsensownego wtrącenia się nic konkretnego nie wynikło i nikt nie odezwał się w sprawie pytania, jakie zostało postawione na początku wątku. Myślę, że każdy snujący się elektronik nie będzie zabierał głosu i tracił swojego cennego czasu na polemizowanie w nic nie wnoszącej dyskusji, do jakiej został doprowadzony ten temat. Tym właśnie sobie tłumaczę brak kolejnych postów ze strony taszy czy tomka_j, których uważam za ludzi bardzo na poziomie analizując chociażby wcześniejsze ich wypowiedzi czy znajomość tematu. Tak w ramach wyjaśnień nie szukałem w AVT archiwalnego numeru, bo spodziewam się, na 99% że taki numer kupię, ale jak wspomniałem wcześniej nie wiem nawet czy to, co mnie interesuję jest tam zamieszczone.
Więc zmieniam swoją wcześniejszą prośbę i zamiast scanu proszę tylko o informację czy w ŚR 8/2004 było zamieszczone coś na temat DDS na AD9850, jeśli tak to proszę o jedno zdanie opisujące, co było w artykule. Myślę, że wiedząc tyle warto będzie się tym zainteresować i poświęcić parę złotych na archiwalny numer.
Kolejna rzecz pajaczek to nikt Cię nie prosi o zabieranie głosu, jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia w danym temacie to, po co się odzywasz i wtrącasz nic nie mające wspólnego z tematem uwagi. Owszem forum ma to do siebie jak wynika z nazwy, że każdy może zabrać głos i powiedzieć, co o tym myśli, ale jest rzeczą niepoważną wtrącanie się do rozmowy z zupełnie innym tematem. Jeśli nie zauważyliście Panowie to zwrócę uwagę, że od waszego bezsensownego wtrącenia się nic konkretnego nie wynikło i nikt nie odezwał się w sprawie pytania, jakie zostało postawione na początku wątku. Myślę, że każdy snujący się elektronik nie będzie zabierał głosu i tracił swojego cennego czasu na polemizowanie w nic nie wnoszącej dyskusji, do jakiej został doprowadzony ten temat. Tym właśnie sobie tłumaczę brak kolejnych postów ze strony taszy czy tomka_j, których uważam za ludzi bardzo na poziomie analizując chociażby wcześniejsze ich wypowiedzi czy znajomość tematu. Tak w ramach wyjaśnień nie szukałem w AVT archiwalnego numeru, bo spodziewam się, na 99% że taki numer kupię, ale jak wspomniałem wcześniej nie wiem nawet czy to, co mnie interesuję jest tam zamieszczone.
Więc zmieniam swoją wcześniejszą prośbę i zamiast scanu proszę tylko o informację czy w ŚR 8/2004 było zamieszczone coś na temat DDS na AD9850, jeśli tak to proszę o jedno zdanie opisujące, co było w artykule. Myślę, że wiedząc tyle warto będzie się tym zainteresować i poświęcić parę złotych na archiwalny numer.
-
- -
- Kontaktowanie:
Ostatni post w tym temacie, bo wciąż nie rozumiesz:
zauważ, że w temacie o którym napisałeś NIKT się nie wypowiedział - także tasza i tomek_j. Oni sobie pogadali między sobą (wyskoczyła okazja), ale nie o twoim skanie. Może się przenieśli na priva, może już zdążyli się umowić na kawę... kto wie . Ale o twoim skanie nie pisnęli.
Za to zmiana treści pytania dobrze rokuje na przyszłość.
zauważ, że w temacie o którym napisałeś NIKT się nie wypowiedział - także tasza i tomek_j. Oni sobie pogadali między sobą (wyskoczyła okazja), ale nie o twoim skanie. Może się przenieśli na priva, może już zdążyli się umowić na kawę... kto wie . Ale o twoim skanie nie pisnęli.
Za to zmiana treści pytania dobrze rokuje na przyszłość.