No fakt.Rzadko się zdarza aby jakiś temat na forum miał tyle odpowiedzi. I aby tak daleko odbiegł od tematu...
Rzadko tyle odp. w tak krótkim czasie.
Szkoda tylko, że nie odezwał się ktoś kto jedzie
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Wszystko sie zgadza, poza tym ze onetowy. Takie okreslenia spotkac mozna w wielu miejscach w sieci, i wykozystywane byly jak jeszcze o onecie niewielu slyszaloA niewiedziałem...To "onetowy" slang. Trollem jest osoba pisząca takie prowokacje. A karmienie trolla to odpisywanie i podejmowanie dyskusji z prowokatorami Więc uprasza sie o niekarmnienie trolla
Jak to nikt ?? Mowilem ze sie zastanawiam, teraz juz ten etap mam za soba... teraz mam etap pociagu, o 14:27No fakt.
Rzadko tyle odp. w tak krótkim czasie.
Szkoda tylko, że nie odezwał się ktoś kto jedzie
Ooo, fajnie.Jak to nikt ?? Mowilem ze sie zastanawiam, teraz juz ten etap mam za soba... teraz mam etap pociagu, o 14:27
A chocby Ty post kafki motywyjac tym ze nie zamieszcza sie linkowA kto likwiduje o elce? że tak spytam na [fade]marginesie...[/fade]
Swieta jak to mówią racja...ale może trzeba sie tym chwalić, bo jak nie to naszym dzieciom bedzie "wył" nie ksiądz proboszcz z kościelnego głośnika, ale muezin z wieży meczetu. A w końcu najbardziej bałamutny proboszcz nie nawołuje do świętej wojny. Może większośc tych czasów nie pamięta ale w epoce Jaruzelskiego Kościół był ostoją dla wielu i jakoś nic w nim nie przeszkadzało......Jesli ktos wierzy w Boga (ja wierze i chodze co tydzien na msze) to nie powod sie tym chwalic i robic to na pokaz. To czyny powinny o tym swiadczyc.
Z calym szacunkiem, ale w jaki to niby sposob rozpanoszenie kleru uratuje nas przed bombami w metrze?Swieta jak to mówią racja...ale może trzeba sie tym chwalić, bo jak nie to naszym dzieciom bedzie "wył" nie ksiądz proboszcz z kościelnego głośnika, ale muezin z wieży meczetu. A w końcu najbardziej bałamutny proboszcz nie nawołuje do świętej wojny.
Ale teraz sa juz INNE czasy. Nikt nie kwestionuje zaslug kosiola w walce z tamtym systemem. Ale to nie usprawiedliwia wielu dzisiejszych dzialan kosciola, ktore nosza znamiona wielkiej glupoty i braku dobrej woli.Może większośc tych czasów nie pamięta ale w epoce Jaruzelskiego Kościół był ostoją dla wielu i jakoś nic w nim nie przeszkadzało.
W żaden , bo nie o to mi chodziłoZ calym szacunkiem, ale w jaki to niby sposob rozpanoszenie kleru uratuje nas przed bombami w metrze?
racja, ale moj post do tego wątku sie nie odnosił w żaden sposóbW zdrowym kraju panuje umiar i rozsadek w kontaktach kosciolow z panstwem, oraz w mozliwosciach wplywania tychze kosciolow na zycie obywateli-podatnikow wbrew ich woli. Jesli Polska mieni sie byc panstwem prawa i wolnosci obywatelskich, to obywatel powinien miec REALNE mozliwosci obrony tam, gdzie jakosc jego zycia jest obnizana przez ten czy inny podmiot.
prawda to historyczna, wyprawy krzyżowe i krucjaty w Ameryce też, ale co z tego dla NAS wynika DZISIAJ ?Dzis islam zabija. Kiedys w imie bardzo podobnych idealow zabijalo chrzescijanstwo. Mieszko Siemomyslic chcac ratowac kraj ktorym rzadzil przyjal je bo wyjscia nie mial, inaczej chrzescijanscy Germanie zdeptaliby go.
Czasy się zmieniają to prawda Z tą głupotą Kościoła byłbym jednak ostrożnyAle teraz sa juz INNE czasy. Nikt nie kwestionuje zaslug kosiola w walce z tamtym systemem. Ale to nie usprawiedliwia wielu dzisiejszych dzialan kosciola, ktore nosza znamiona wielkiej glupoty i braku dobrej woli.
słowa z Biblii na PPEdW to jest myśl przewodnia, swego rodzaju motto,Nabijamy sie z biednej siostry a przeciesz na PPWdE tez juz jest cytat z bibli (ladny) tylko patrzec jak w rogu gdzies stworza kapliczke by mozna sie tam bylo pomodlic
Szkoda ze brak nam zdrowego rozsadku, umiaru i skromnosci
mialo byc PPEdW...PPWdE[fade]...[/fade]
zobacz tu Please don't kill me I'm just a messanger...Kurcze przecież takiego teksu jak napisała Siostra Bożena nikt chyba nie traktuje [fade]poważnie [/fade]
Jakie? (poza słuszną walką z sowiecką nawałą) Bo IMHO cytat poniższy nosi znamiona prawdy:warto docenić polski kościół,który na przestrzeni tych 1039 lat pewne zasługi miał, jak to słusznie zauważa Tomek.
Musze wyprobowac . O ile pamietam robili cos takiego u mnie na wydziale (EiTI PW) - moze pozycza .jak wnioskuje niecheć Arka do kleru bierze sie też z tuby lokalnego proboszcza to przyszedł mi do głowy pomysł
1. Obiekt niechciany - tuba proboszcza - źródło fali dziekowej
2. mikrofon, wzmacniacz, pezetwornik ADC
3. procesor DSP- analizowanie sygnału - na wyjsciu DAC i sygnał w odwróconej fazie
4. sterowanie wzmacniaczem dokładnie takiej samej tuby w pokoju
jeżeli obie fale z tub proboszcza i Arka będa w fazach odwróconych o 180st to nie bedzie nic słyszał , może programować nawet wtedy kiedy biskup przyjedzie na odpust
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości