Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięelastyczny ekran
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Dzisiaj czytałem artykuł
http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... BoxTechTxt
Co prawda już wcześniej czytałem artykuły na temat elastycznych ekranów bo nie jest to jakaś nowość co ogólnie o nich myślicie? Ja zastanawiam się czy powstanie telefon na wzór takiej mapki jak tam w artykule
http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... BoxTechTxt
Co prawda już wcześniej czytałem artykuły na temat elastycznych ekranów bo nie jest to jakaś nowość co ogólnie o nich myślicie? Ja zastanawiam się czy powstanie telefon na wzór takiej mapki jak tam w artykule
Re: elastyczny ekran
Technologia OLED...
Głośno o niej od dłuższego czasu...
Co do telefonu, to uważam iż wszystko przed ludźmi...
Głośno o niej od dłuższego czasu...
Co do telefonu, to uważam iż wszystko przed ludźmi...
Ech... chciałem scalić z istniejącym podobnym tematem, ale... mi się nie udało ;/
Ale jak ktoś jest ciekaw, to tutaj.
Ale jak ktoś jest ciekaw, to tutaj.
- NudaPaskuda
- -
- Kontaktowanie:
Praktyczna technologia. telefony będą mogły być elastyczne i pełnić rolę bransoletki na nadgarstek. Ewentualnie wyobraźcie sobie Telewizor naklejany na ścianę jak tapeta
to wszystko fajne, coraz bliżej , ale jakieś nieprawdopodobne. Jak widzę, ile się zmienia przez ostatnie lata, i jakie były reali a jeszcze 20, 25 lat temu, które pamiętam... to jest niewyobrażalne, co będę mogła zobaczyć znów za tyle samo lat. Pomysł fantastyczny, podoba mi się - zwłaszcza z telewizorem hehe
niestety,nie raz nie nadążamy za tą technologią,tak szybko idzie do przodu,że nie zdążę ogarnąć jednej rzeczy juz pojawia się coś nowszego,szybszego,ciekawszego.
Bez przesady... (aż tak źle jeszcze nie jest)Technologia idzie do przodu... ale futuryzm sprzętu przeraża
Coś nowego, coś, na co człowiek reaguje "wow"
Ale ja osobiście jakoś nie będę mieć zaufania do tego typu technologii.
W sumie to musiałbym się zastanowić po co byłoby mi to potrzebne ?
Ale ja osobiście jakoś nie będę mieć zaufania do tego typu technologii.
W sumie to musiałbym się zastanowić po co byłoby mi to potrzebne ?
-
- -
Jeśli jakość, żywotność i cena będzie podobna do dzisiejszych LCD to czemu nie?
Kilka lat temu też było pełno głosów na "nie" dla technologii LCD. A dzisiaj? Koszty badań i wdrożenia już się zwróciły, pokryli je ci, którzy na początku kupowali nowinki, urządzenia tanieją i można już je kupić w całkiem przyzwoitych cenach, więc lampy kineskopowe odeszły do lamusa.
Kilka lat temu też było pełno głosów na "nie" dla technologii LCD. A dzisiaj? Koszty badań i wdrożenia już się zwróciły, pokryli je ci, którzy na początku kupowali nowinki, urządzenia tanieją i można już je kupić w całkiem przyzwoitych cenach, więc lampy kineskopowe odeszły do lamusa.
-
- -
Czy to źle? U nas i tak większość nowinek jest wprowadzana z opóźnieniem, w porówaniu do USA czy Japonii ... Nikt nie każe Ci zmieniać telefonu na lepszy, nowszy. Z resztą duży wybór służy nam konsumentom, każdy znajdzie coś dla siebie w odpowiedniej cenieniestety,nie raz nie nadążamy za tą technologią,tak szybko idzie do przodu,że nie zdążę ogarnąć jednej rzeczy juz pojawia się coś nowszego,szybszego,ciekawszego.