Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZ jaką rozdzielczością monitora pracujecie?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
A ja nie wiem jak można używać tych panoramicznych monitorów. Same 16:10 jest już mało wygodne, a co dopiero 16:9! Bardziej kwadratowy ekran zdecydowanie poprawia koncentrację nad tym co się robi.
- rezasurmar
- -
- Kontaktowanie:
Re: Z jaką rozdzielczością monitora pracujecie?
Mnie zawsze mało po bokach . W pracy i w domu używam na stałe dwóch monitorów, jeden panoramiczny jeden 4x3, a i tak mało miejsca. Dla mnie wystarczającą rozdzielczością było by przynajmniej 2500 na krótszym boku .
Aktualnie mam ustawione 1920 X 1080
- NudaPaskuda
- -
- Kontaktowanie:
U mnie 1366x768px
A dlaczego nie ma 1440x900?
Ja używam 1024x768 wydaje mi się że jest to najbardziej optymalna wartość do standardowej pracy.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2014, o 13:00 przez kratos, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla tych wyjątkowo zapracowanych polecam 2 monitory. Ja mam 21,5 cala (rozdzielczosc HD) oraz flatrona 17 z 1280. Nie brak miejsca na nic i nie trzeba wiecznie przelaczac okien.
Obecnie 1280x800, chociaż miałem nadzieję, że na obecnym monitorze (23 cale) ustawię 1920x1080. Niestety, ale dla takiej przekątnej rozdzielczość HD to zdecydowanie za dużo.
Na monitorze do pracy używam rozdzielczości 1024x768, a na drugim komputerze służącym do rozrywki full HD.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym.Dla tych wyjątkowo zapracowanych polecam 2 monitory. Ja mam 21,5 cala (rozdzielczosc HD) oraz flatrona 17 z 1280. Nie brak miejsca na nic i nie trzeba wiecznie przelaczac okien.
Obecnie mam prywatnie 2x20" WSXGA+ (1680x1050), zaś w pracy 2x24" HD (1920x1080) + TV 32"... i bywa ciasno, ale jeszcze da się jakoś pracować ale okna niestety w ciągłej rotacji
Ja rozwiązałem ten problem przy pomocy (darmowego) programiku wirtuaWin, dzieki któremu można miec kilka pulpitów roboczych, tak jak w Linux. Po opanowaniu używania skrótów klawiszowych program jest nie do zastąpieniaPozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym.
Obecnie mam prywatnie 2x20" WSXGA+ (1680x1050), zaś w pracy 2x24" HD (1920x1080) + TV 32"... i bywa ciasno, ale jeszcze da się jakoś pracować ale okna niestety w ciągłej rotacji
1280x800 brakuje tej odpowiedzi
Temat był założony w 2005 roku gdzie większości obecnych panoramicznych opcji nie było
Oczywiście normalne Full HD
-
- -
1280x1024 na stacjonarce, 1366x768 na lapku
Myślę że powoli 1920x1080 to standard...
21" 1920x1080 60Hz, aktualnie planuję przenosiny na coś z FreeSync.
A co sądzicie o monitorze 5K w iMacu? Jak wypuszczą sam monitor (bez komputera all in one) to chyba się skuszę na taki i taką rozdzielczość: 5120x2880 grubo co?:)