Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAutomatyka w postaci LEGO
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Zobaczcie sami. Super zabawka.
http://www.youtube.com/watch?v=sUtS52lq ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=sUtS52lq ... r_embedded
Ostatnio zmieniony 31 maja 2013, o 10:12 przez ECC88, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Automatyka w postaci LEGO
jestem pod wrażeniem
Przyznaję że bardzo ciekawe, tylko ile to musi kosztować, szok.
Chciałem też dodać że sama zabawka jako zabawka dla dziecka to raczej marna atrakcja bo wpływu na nic nie ma. Jest to w pełni automatyczny proces który nie ma na celu zupełnie nic.
Chciałem też dodać że sama zabawka jako zabawka dla dziecka to raczej marna atrakcja bo wpływu na nic nie ma. Jest to w pełni automatyczny proces który nie ma na celu zupełnie nic.
Ale tu tylko chodzi o fantazję i pokazanie możliwości oraz pobudzenie wyobraźni technicznej że się tak wyrażę .
Takie troche spełnienie marzeń z dzieciństwa
Super...
Normalnie rewelacja..
Taka zabawka zdecydowanie pogłębia wyobraźnię w kierunku zaawansowanych procesów technologicznych.
Normalnie rewelacja..
Za to ja jestem zupełnie innego zdania.Chciałem też dodać że sama zabawka jako zabawka dla dziecka to raczej marna atrakcja bo wpływu na nic nie ma. Jest to w pełni automatyczny proces który nie ma na celu zupełnie nic.
Taka zabawka zdecydowanie pogłębia wyobraźnię w kierunku zaawansowanych procesów technologicznych.
Pisząc że nie ma na celu nic nie mówię że nie pobudza wyobraźni i nie przedstawia kolejnych faz w jakimś procesie technologicznym w rodzaju linii czy taśmy produkcyjnej.
Chodzi mi bardziej o bycie dzieckiem. Dziecko w pierwszym momencie zainteresuje się bo jest to ciekawe samo w sobie, ale na dłuższą metę dla dziecka nie ma tam zabawy bo może to "tylko" oglądać a nie uczestniczy w całym procesie, nie wpływa na nic.
Chodzi mi bardziej o bycie dzieckiem. Dziecko w pierwszym momencie zainteresuje się bo jest to ciekawe samo w sobie, ale na dłuższą metę dla dziecka nie ma tam zabawy bo może to "tylko" oglądać a nie uczestniczy w całym procesie, nie wpływa na nic.
Z tego co zauważyłem, to cały proces składa się z określonych bloków funkcyjnych "klocków" które tworzą całą strukturę..
Być może producent przewidział rozbudowę takiej zabawki, a dziecko musi pomyśleć jak to złożyć aby działało.
(od prostych elementów, do tych bardzo złożonych)
Czyli zaczynamy od małej zabawki, kończąc na czymś co zajmuje cały pokój.
Być może producent przewidział rozbudowę takiej zabawki, a dziecko musi pomyśleć jak to złożyć aby działało.
(od prostych elementów, do tych bardzo złożonych)
Czyli zaczynamy od małej zabawki, kończąc na czymś co zajmuje cały pokój.
Oczywiście jeśli podejdziemy do tematu w ten sposób że dziecko ma to po kolei budować to owszem, będzie zajmujące i może być dość wciągające. Oby tylko nie było zbyt trudne bo dziecko się zniechęci.
W każdym razie nie ulega wątpliwości że dla nas troszkę starszych dzieci jest to wyjątkowo ciekawe.
W każdym razie nie ulega wątpliwości że dla nas troszkę starszych dzieci jest to wyjątkowo ciekawe.
Myślę, że trzeba to w jakiś sposób poskładać do kupy, bo w końcu całość jest skonstruowana z odpowiednich klocków.
-
- -
A później się matki dziwią, że ojcowie tyle z dziećmi w pokoju siedzą nad klockami..
Bye
Bye