Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięneony
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
Witam. Zakupiłem ostatnio neony. Chcę je podłączyć do baterii 9v. Czy moglibyście mi wyjaśnić krok po kroku jak to zrobić ? Jestem zielony. Chcę , aby można było je włączać i wyłączać w każdej chwili.
-
- -
Re: neony
Neony z allegro : http://allegro.pl/super-mocne-neony-led ... 16545.html
Mógłbyś mi to jakoś jaśniej wytłumaczyć ? Ten schemat nic mi nie mówi
Mógłbyś mi to jakoś jaśniej wytłumaczyć ? Ten schemat nic mi nie mówi
-
- -
Bateryjke i włącznik będę miał dopiero po południu. Tylko właśnie pytam jak to wszystko podłączyć , żeby działało i włączało się na włącznik. da radę do jednej baterii 3 te ledy podłączyć?
Napisz jakie zamierzasz kupić kolory diodek. (od tej wartości zależy napięcie pracy)Bateryjke i włącznik będę miał dopiero po południu. Tylko właśnie pytam jak to wszystko podłączyć , żeby działało i włączało się na włącznik. da radę do jednej baterii 3 te ledy podłączyć?
-
- -
już mam kupione ( czerwone ). to ma jakieś znaczenie ?
OK. (czyli 3 "neony" daje nam 6 czerwonych diodek)
Teraz napisz czego oczekujesz?
W trakcie rozładowywania baterii diodki będą świecić coraz ciemniej. Jeśli pasuje Ci taki układ to doradzę jak to podłączyć. (jeśli chcesz aby diody świeciły stabilnie do rozładowania baterii, to niestety trzeba będzie kombinować z przetwornicą)
Teraz napisz czego oczekujesz?
W trakcie rozładowywania baterii diodki będą świecić coraz ciemniej. Jeśli pasuje Ci taki układ to doradzę jak to podłączyć. (jeśli chcesz aby diody świeciły stabilnie do rozładowania baterii, to niestety trzeba będzie kombinować z przetwornicą)
-
- -
O to mi właśnie chodziło. Bardzo Ci dziękuję!