Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Gps który liczył by przejechane km

marcinek1992
-
-
Gps który liczył by przejechane km

Postautor: marcinek1992 » 27 mar 2013, o 22:02

Witam wszystkich serdecznie. Jest to mój pierwszy post/temat tak więc prosił bym o wyrozumiałość.
Jako że jeżdżę dużo na rowerze chciałbym mieć/stworzyć cos takiego jak gps który liczył by przejechane kilometry.
Popytałem na paru stronach nazywa się to urządzenie "Gps Logger". Tak więc sprawdziłem na allegro. i jest. Media-tech. Dużo czytałem o tym gps loggerze tak więc skontaktowałem się z firmą czy można do tego urządzenia dokupić baterię gdyż dużo przebywam czasu na rowerze. Dostałem informację że niestety ale nie można. Tak więc ta propozycja odpada.
I teraz do was pytanie czy istnieje możliwość zrobienia czegoś takiego tylko właśnie aby rejestrowało trasę prze zemnie przejechaną? Nie musi być to wyświetlacz lcd tylko dioda np zielona-działa rejestruje itp.
A i od razu pragnę zaznaczyć że jestem początkujący i zrobi to za mnie mój znajomy.
Aha i jeszcze jedno prosił bym aby nie pisać: "Idz kupić sobie garmina" bo jak bym miał kase to bym sobie kupił.
Czy da rady zrobić coś takiego poniżej 200zł?

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Marcin

Ps. Prosze Osobę sprawdzającą jeżeli jest to zły dział to aby przesunąć temat do innego a nie usuwać.

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Re: Gps który liczył by przejechane km

Postautor: pajaczek » 27 mar 2013, o 22:26

Oczywiście że można to wykonać samemu, wykonanie poniżej 200zł myślę że jest jak najbardziej realne. Robiłem takie urządzenia ale tych akurat nie mogę upublicznić.

Ale ale... Był nawet taki projekt w EP... lipiec 2010. Jest też kit AVT5244 - tylko podchodź do tego z głową i wszystko sprawdzaj. Poza tym 3 lata... to epoka w podzespołach tam użytych.

emil86345
-
-

Re: Gps który liczył by przejechane km

Postautor: emil86345 » 14 maja 2013, o 19:59

tak tylko chęci i wiedzy

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”