Witam!
Chciałem zrobić łądowarke z zestawu. Taką by mogła ładować akumulatorki 2000mAh NiCd. Dobrze by było, gdyby ładowała NiCd oraz NiMH. Co polecacie??
pozdrawiam
Stach
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięŁadowarki
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Najprościej jest sprawdzić na http://www.avt.com.pl
-
- -
- Kontaktowanie:
No ale dowiedziałeś się u źródła, że już nie kupisz a oto przecież pytałeśJednak nie było to najprostrze, bo nie znalazłem jej
A tak poważnie to wejdź tu http://www.maxim-ic.com/PowerSupplies.cfm czyli na stronę firmy MAXIM i tam możesz wyszukać odpowiedni układzik klikając na "Battery Chargers" np wyszukiwarkę według parametrów. Znajdziesz to co cię interesuje a ściągając pdf napewno będą gotowe aplikacje.
ładowarki
Kupiłem i używam AVT-2143.Co prawda musiałem ją trochę podstroić (w zestawie są elementy bez możliwości regulacji),ale hula bez problemów. Pozdrawiam.
PS Ładowarka powinna być w ofercie - kupowałem niedawno.
PS Ładowarka powinna być w ofercie - kupowałem niedawno.
A moge zapytac w jaki sposob ja podrasowales?
Glowny moj problem to ze musze naladowac pakiet 7 ogniw 1.2v * 7 czyli 8.4V 600mAh. Czy ta ladowarka sie nadaje do tego? W opisie jest napisane co wymienic by ladowac 7 ogniw, ale nie doczytalem czy mowa o 7 ogniwach szeregowo czy rownolegle. No i chcialem tez zapytac co mozna zrobic zeby kladowac pakiety 8-9, oprocz wymiany transformatora.
Pozdrawiam
Weq
Glowny moj problem to ze musze naladowac pakiet 7 ogniw 1.2v * 7 czyli 8.4V 600mAh. Czy ta ladowarka sie nadaje do tego? W opisie jest napisane co wymienic by ladowac 7 ogniw, ale nie doczytalem czy mowa o 7 ogniwach szeregowo czy rownolegle. No i chcialem tez zapytac co mozna zrobic zeby kladowac pakiety 8-9, oprocz wymiany transformatora.
Pozdrawiam
Weq