Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Zlece wykonanie kilku projektow audio/elektro.

Moderator:Jacek Bogusz

TDCRservice
-
-
Zlece wykonanie kilku projektow audio/elektro.

Postautor: TDCRservice » 28 sty 2013, o 04:11

Witam, nazywam sie Sebastian. Kierowalem sie w strone elektroniki, ale niestety po technikum elektronicznym w siedlcach poszedlem inna droga. Obecnie jestem mechanikiem samochodowym i prowadze swoja dzialalnosc na terenie UK. Jesli ktos potrzebuje pomocy z zakresu ''aut'' to chetnie pomoge tu lub na forum mechanikow gdzie jestem znany jako PogotowieSamochodoweUK.
Ale nie o tym...to tylko tak na dzien dobry bo nie znalazlem dzialu ''przywitaj sie''.

Mianowicie ze wzgledu na moja milosc do elektroniki i audio bardzo chcial bym dokonczyc projekty jakie sobie dawno upatrzylem i jakie wykonywalem wraz z mezen mojej matki ktory jest elektronikiem. Niestety rozeszli sie z nim nie mam kontakty i takie tam zyciowe sprawy...

Obecnie nie mam mozliwosci sprzetowych ani rowniez nie pamietam juz jak niektore rzeczy sie robilo bo wypadlem z rutyny od kad nie mam kontaktu z w/w czlowiekiem.

Tak wiec do rzeczy!!! :D

Chcial bym aby ktos podiol sie ukonczenia wzmacniacza mocy 2x100 8ohm wat w ktorym brak trafa, kondensatorow na zasilaczu oraz tranzystorow koncowych + uruchomienie czyli prad spoczynkowy i wygrzanie ukladu az do ustalenia czy jest stabilny i mozna go uzywac na codzien.

Kolejna rzecz to 20 punktowy korektor graficzny wraz z przedwzmacniaczem.

Oba w/w elementy sa zestawem i maja tez uklad zdalnego sterowania ktory ma obslugiwac jedynie podglaszanie oraz przelaczanie zrodel dzwieku.

Nastepnie bardzo zalezy mi na uzyciu koncowek mocy z w/w wzmacniacza i zaprojektowanie wzmacniacza samochodowego 4x 100wat ale tu juz trzeba pomyslec tak by dzialalo to zarowno na 4ohm jak i na 2 ohm.

Kolejny to taki sam wzmacniacz samochodowy ale juz 2x 100 wat ale stabilnosc od 4 do 1 ohm, bede go wykorzystywal do subwoofera.

Zasilacz warsztatowy o ile pamietam 40A 80VOLT

Przetwornica 12v/240v 1000 wat lub wiecej

I jesli ktos jest w stanie to zaprojektowanie zwrotnic 2 droznych 12dB/oct jak najwyzszej jakosci i tu jesli bedzie to pomocne mam swietny projekt zwrotnic 3 droznych 12dB/oct.

Do wszystkiego posiadam jakas dokumentacje mniej lub bardziej rozwinieta. Jedynie wzmacniacze samochodowe beda bez dokumentacji za wyjatkiem gotowych plytek kanalow koncowki mocy.

Pracyzujac poprostu nie mam czasu, nie mam wystarczajacej wiedzy (przynajmniej nie czuje sie pewnie bo nie mam juz wsparcia w razie niepowodzenia) i nie mam sprzetu jak choc by auto trafo do uruchamiania wzmacniacza i reszty projektow.

Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto bedzie w stanie wykonac w/w projekty, bardzo mi na nich zalezy poniewaz odkladam ich budowe od ponad 10 lat.

Ponadto bede mial wiele innych zamowien zwiazanych z pomoca w pracy mechanika samochodowego;)

Tak wiec licze na jakas stala wspolprace.

Serdecznie pozdrawiam i jesli z ogloszeniem jest cos nie tak prosze o kontakt a natychmiast poprawie.

malvit
-
-

Re: Zlece wykonanie kilku projektow audio/elektro.

Postautor: malvit » 10 mar 2013, o 10:52

jeżeli aktualne to kontakt malvit(małpa)poczta.fm

Wróć do „Praca, zlecenia”