Projektowanie PCB - sprawdź swoją wiedzę na temat narzędzia, którego używasz. Czytając innych, uzupełnij wiedzę, której brakuje. /PCB Design -check your knowledge about the tool you use. Reading the others complete knowledge that is missing.
Ankieta do wypełnienia:
https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... UW1fTWc6MQ
Wyniki:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... GZWUW1fTWc
Zapraszam do współtworzenia bazy wiedzy, która umożliwi sprawne posługiwanie się różnymi narzędziami / umożliwi sprawną zmianę narzędzia w razie potrzeby.
Bardzo proszę o przyklejenie tematu.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProjektowanie PCB - Baza Wiedzy
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: Projektowanie PCB - Baza Wiedzy
Fajnie, jak ktoś umie obsługiwać program projektowy, ale bywa tak, że potem płytki nie da się zmontować mam na myśli montaż automatyczny, na trochę większą skalę.
Ja bym dodał jeszcze jedno pytanie - jak dodać fiducial i do czego służy?
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: Projektowanie PCB - Baza Wiedzy
To jest pytanie teoretyczne. Raczej nie związane z narzędziem. Przypuszczam, że każdy go wprowadza jako samodzielnie utworzony komponent w bibliotece. Taki, który w danym parku maszynowym najlepiej się sprawdza. Kółeczko, kwadracik, krzyżyk, być może jeszcze inny... Pozdrawiam i zachęcam do uzupełniania bazy widzy i jednocześnie - sprawdzania własnejFajnie, jak ktoś umie obsługiwać program projektowy, ale bywa tak, że potem płytki nie da się zmontować mam na myśli montaż automatyczny, na trochę większą skalę.
No niestey projektowanie pod park maszynowy nie ma wiele wspólnego z projektowaniem dla siebie (czy chociażby dla EP )