Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSprzęt do kolum Dynamic Speaker HX70.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Adam Tatuś, tomasz_jablonski, Moderatorzy
Witam. Chcę kupić wieże http://www.jvc.pl/product.php?id=UX-G39 ... cs_section. Wiem, że jest na 6ohm, a moje kolumny na 8ohm. Czy wzmacniacz w wieży się nie spali, oraz czy moc wzmacniacz zmniejszy sie znacząco?? Pozdrawiam.
Re: Sprzęt do kolum Dynamic Speaker HX70.
Nic się nie spali, moc zmniejszy się nieznacznie.
Ale tego typu wynalazki i tak najlepiej grają ze swoimi kolumnami.
Ale tego typu wynalazki i tak najlepiej grają ze swoimi kolumnami.
To co byś polecił do DS HX70?? Interesuje mnie tylko nowy sprzęt do 500zł.
Może to by było lepsze??
http://www.philips.pl/c/sprzet-audio/12 ... 97_12/prd/
Może to by było lepsze??
http://www.philips.pl/c/sprzet-audio/12 ... 97_12/prd/
Przecież Kolega wyżej wyraźnie napisał:To co byś polecił do DS HX70?? Interesuje mnie tylko nowy sprzęt do 500zł.
A wieża z linka ( nowa) jest w zestawie z kolumnami...?tego typu wynalazki i tak najlepiej grają ze swoimi kolumnami.
Jeśli masz już te kolumny (zresztą też dość specyficzne...) proponowałbym coś z używanych (nie wiem czemu się upierasz na nowe?) z serii WS - np 303, 503. "Dopasowane brzmieniowo" do tych kolumn, kłopot może być jedynie w sprawności sprzętu - ale zawsze można sprawdzić przed zakupem (o ile sprzedający jest gdzieś w pobliżu).
Ostatnio zmieniony 22 sie 2012, o 18:54 przez MatyAS, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupiłem Unitra pw7010, ale dostałem nie sprawną, i wyrzuciłem 160 zl. Oczywiście oddałem, ale sprzedający ma kłopoty z oddanie całej kwoty, dlatego wolałbym coś nowego.
Powiem tak:
Twoja wola, Twoja kasa.
Ja jednak wolałbym kupić (jeśli już koniecznie, bo w takich wypadkach po prostu robię wzmacniacz, czy kolumny)coś co mi pogra i z czego będę zadowolony słuchając JAK gra... W przedziale cenowym tej wieżyczki z linku nie dostaniesz NIC co by ; Po pierwsze - GRAŁO, a po drugie DOBRZE I DŁUGO...
Nie chcę się oczywiście upierać (patrz dwa pierwsze zdania), ale sprzęt (jak dla mnie) powinien pracować dobrze i nieco dłużej niż do końca gwarancji... A wtedy (jak się gwarancja skończy, a sprzęcik odmówi współpracy - co wcale nie jest rzadkością!) znów stajesz przed dylematem - Co kupić i skąd wziąć na to pieniądze... Znam wiele przypadków potwierdzających tę regułę, nam tez wiele przypadków w którym sprzęt po raz pierwszy trafia do serwisu (bo w jednym z nich właśnie pracuje)po 15-20 latach... I po wymianie typowych starzejących się elementów (Paski, laser) oczyszczeniu, jest znów W PEŁNI SPRAWNY.
Nie bez powodów położyłem nacisk w poprzedniej wypowiedzi na sprawdzenie przed zakupem - przy bystrym oku można się wiele dowiedzieć - czy było grzebane i przez kogo, czy sprzęt jest sprawny, czy był (i jak) dużo eksploatowany... A przy odrobinie szczęścia można trafić na perełki za pół darmo, wymagające czasem jedynie wymiany spalonej żaróweczki i odświeżeniu płyty czołowej...
Twoja wola, Twoja kasa.
Ja jednak wolałbym kupić (jeśli już koniecznie, bo w takich wypadkach po prostu robię wzmacniacz, czy kolumny)coś co mi pogra i z czego będę zadowolony słuchając JAK gra... W przedziale cenowym tej wieżyczki z linku nie dostaniesz NIC co by ; Po pierwsze - GRAŁO, a po drugie DOBRZE I DŁUGO...
Nie chcę się oczywiście upierać (patrz dwa pierwsze zdania), ale sprzęt (jak dla mnie) powinien pracować dobrze i nieco dłużej niż do końca gwarancji... A wtedy (jak się gwarancja skończy, a sprzęcik odmówi współpracy - co wcale nie jest rzadkością!) znów stajesz przed dylematem - Co kupić i skąd wziąć na to pieniądze... Znam wiele przypadków potwierdzających tę regułę, nam tez wiele przypadków w którym sprzęt po raz pierwszy trafia do serwisu (bo w jednym z nich właśnie pracuje)po 15-20 latach... I po wymianie typowych starzejących się elementów (Paski, laser) oczyszczeniu, jest znów W PEŁNI SPRAWNY.
Nie bez powodów położyłem nacisk w poprzedniej wypowiedzi na sprawdzenie przed zakupem - przy bystrym oku można się wiele dowiedzieć - czy było grzebane i przez kogo, czy sprzęt jest sprawny, czy był (i jak) dużo eksploatowany... A przy odrobinie szczęścia można trafić na perełki za pół darmo, wymagające czasem jedynie wymiany spalonej żaróweczki i odświeżeniu płyty czołowej...
Akurat mieszkam w takim mieście, gdzie nic znaleźć nie można. Dlatego poszukuję czegoś nowego. To co byś polecil z nowego sprzętu, dobrego, bez limitu, ale bez przesady, zeby nie był po kilka tysięcy.
EDIT#
Znalazłem Denona PMA-707. Czy taki sprzęcik jest wart uwagi?
EDIT#
Znalazłem Denona PMA-707. Czy taki sprzęcik jest wart uwagi?
Ja za 888 zł mam jeszcze jednego Pioneer sa 8800.
Całkiem przyzwoity.
Foto nie jest orgin. ale stan podobny.
Całkiem przyzwoity.
Foto nie jest orgin. ale stan podobny.
Nie jestem zainteresowany tym pioneerem(ale bardzo fajny, tylko nie dla mnie cena). Jednak wołabym usłyszeć opinie na temat denona PMA-707. Pozdrawiam.