Zarys sytuacyjny:
kupiłem i złożyłem podstawkę avt 1462:
kupiłem programator avt prog2:
i mam też procesor attiny2313.
Przechodzę aktualnie kurs "Mikroprocesorowa Ośla Łączka" , napisałem już swój pierwszy program na ten procesor. W Bascom AVR program się kompiluje. Teraz chciałbym to załadować do procesora i przetestować w rzeczywistości jego działanie.
Pytania:
1. W jaki sposób podłączyć te wszystkie urządzenia ze sobą? Sterowniki do programatora mam już wgrane. Tasiemkę od programatora do podstawki podłączyć do wtyku "master" ?
2. W jaki sposób włożyć procesor w tą podstawkę? Tam jest wiele otworów, nóżek znacznie mniej
W którym miejscu tego plastiku ten procek powinien się znaleźć?
Z góry dziękuję. Zaczynam się już z tym trochę gubić.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięavt 1462 + avt prog2 + procesor attiny2313
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Re: avt 1462 + avt prog2 + procesor attiny2313
1. Co do wpięcia scalaka nie ma problemu, bo z prawej strony są rysunki odpowiednich scalaków w odpowiednich miejscach w skali 1:1 (przykładasz, jak pasuje to wpinasz).
2. Programator podpinasz do ISP2.
3. Złącze "master" trzeba połączyć ze złączem "DIL20_1"
2. Programator podpinasz do ISP2.
Gdzie te rysunki? Edit: ok, już wiem o co chodzi.1. Co do wpięcia scalaka nie ma problemu, bo z prawej strony są rysunki odpowiednich scalaków w odpowiednich miejscach w skali 1:1 (przykładasz, jak pasuje to wpinasz).
To brakuje mi jednej tasiemki. Czy bez tej tasiemki będzie działać czy muszę ją mieć?2. Programator podpinasz do ISP2.
Obie są potrzebne.
P.S. Polecam artykuł poświęcony temu zestawowi (luty 2008).
Ok, dzięki. To jutro wybieram się do AVT po tasiemkę i jeszcze trochę stuffu