Wymieniłem ADG719 na mniej egzotyczny HCT4053.
 Wymieniłem ADG719 na mniej egzotyczny HCT4053. Dodałem filtr nas wyjściu przedwzmacniacza, bo w wyniku odejmowania RX100 i GND_BAL było trochę śmieci.
 Dodałem filtr nas wyjściu przedwzmacniacza, bo w wyniku odejmowania RX100 i GND_BAL było trochę śmieci.  Na wyjściu filtru wstawiłem wtórnik, bo dołączenie wejścia AD8302 bezpośrednio powodowało powstanie zniekształceń skrośnych. Zresztą podobne zniekształcenia zauważyłem w sygnale TX_CUR, ale na razie nie chcę zmniejszać rezystora (330Ω), bo w przypadku odłączenia bocznika (0.33Ω) mogłoby ulec uszkodzeniu wejście INPB (pin 6) AD8302.
 Na wyjściu filtru wstawiłem wtórnik, bo dołączenie wejścia AD8302 bezpośrednio powodowało powstanie zniekształceń skrośnych. Zresztą podobne zniekształcenia zauważyłem w sygnale TX_CUR, ale na razie nie chcę zmniejszać rezystora (330Ω), bo w przypadku odłączenia bocznika (0.33Ω) mogłoby ulec uszkodzeniu wejście INPB (pin 6) AD8302. Tłumienie sygnału przez dodatkowy filtr zniwelowałem podkręcając nieco wzmocnienie obu stopni przedwzmacniacza.
 Tłumienie sygnału przez dodatkowy filtr zniwelowałem podkręcając nieco wzmocnienie obu stopni przedwzmacniacza.Po położeniu sondy na powierzchni gruntu mogę zmieniając (na razie ręcznie) fazę i amplitudę gruntu sprowadzić sygnał na wejściu INPA do poziomu poniżej 10mVpp. W tym stanie monety na głębokości 20cm dają na ekranie oscyloskopu wyraźne zmiany. Trudno mi na razie powiedzieć na ile się to przełoży na praktyczny zasięg wykrywacza.
Powoli trzeba zacząć myśleć o przyciskach i głośniku. Wyświetlacz zapewne zostanie, bo jest niezastąpiony przy uruchamianiu oprogramowania. Problem w tym, że zostały dwa wolne piny (PB5 i PB6) oraz te, które są wykorzystywane przez LCD (LCD_D7..D4, LCD_EN, LCD_RS).
Przydałoby się kilka przycisków (4..6 powinno wystarczyć). Do tego może jakieś pokrętło (enkoder, ostatecznie potencjometr).
Konieczne jest też wyjście audio na słuchawki i głośnik (a może mniej prądożerny przetwornik piezoelektryczny?). Dźwięk może być generowany programowo, chociaż zewnętrzny generator (przełączany jednym pinem cisza/ton niski/ton wysoki) bardzo odciążyłby procesor. Najlepiej z elektroniczną regulacją głośności i końcówką mocy dla głośnika...
Przydałby się też pomiar napięcia akumulatora (oba wejścia mogą być ADC).
Jakieś propozycje, poza odesłaniem do ERY?