Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Lokalizator GPS: AVT-5231

Johny555
-
-
Lokalizator GPS: AVT-5231

Postautor: Johny555 » 28 sty 2011, o 15:21

Witam. Mam problem z tym projektem. Otóż po zlutowaniu wszystkiego oraz podłączeniu urządzeń, kit nie reaguje na wyzwolenie sygnału alarmu. Wina może już leżeć tylko w programie. Wszystko było wiele razy sprawdzane, jest przylutowane jak należy, a układ zaprogramowany. Jako, że nie został nigdzie zamieszczony pełen projekt (jedynie parę pliczków w C i HEX) niniejszego kitu jest to dla mnie problem. Według mnie brakuje pliczków z dodatkowymi funkcjami, które są wykorzystywane w projekcie. Nie ma bibliotek. No i teraz nie mam jak skonfigurować prędkości transmisji pomiędzy telefonem, a urządzeniem, a także nie mogę na sztywno wpisać swojego numeru z sim, by wyeliminować wszelkie możliwe błędy. Ani tego projektu skompilować. Pisałem już do autora, ale oczywiście nie odpisał. Proszę o jakieś wskazówki. Bardzo dziękuję za wszelką pomoc.

admor
-
-

Re: Lokalizator GPS: AVT-5231

Postautor: admor » 18 cze 2011, o 11:15

Mam podobny problem uklad zmontowany diody migna, zolta zaswieci sie na stale znajduje sygnał gps i czekam na zaswicenie zielonej diody led 2 ale niestety to nie nastepuje, moze ktos ma jakis pomysł bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam

Johny555
-
-

Postautor: Johny555 » 18 cze 2011, o 13:51

U mnie ta dioda zapalała się dopiero po tym jak wszedłem do menu telefonu...dziwne. Później jak się wyzwala sygnał włamania, to 3 się zapali na stałe, bo sms nie da się wysłać. Skoro i u Ciebie jest ten sam problem, co i u mnie, a też pewni wszystko robiłeś wg instrukcji i dokładnie wszystko sprawdzałeś, to pewnie coś jest nie tak z tym programem. Szkoda, że nie ma pełnej solucji, szybko byśmy to wychwycili. Bo schemat wydaje się być w porządku. Testowałem z różnymi telefonami i był ten sam efekt...

Awatar użytkownika
Piotr Witczak
-
-

Postautor: Piotr Witczak » 20 cze 2011, o 07:46

Witam
Przed publikacją artykułu, osobiście zmontowałem układ wg schematu i zadziałał bez żadnych problemów, telefon SiemensM35 został wykryty bez problemu a jedynie, na co trzeba było poczekać to złapanie fixa. Gwarantuje, że program jest napisany bezbłędnie a plik wynikowy na płycie CD jest ok. Układ przetestowałem z oryginalnym jak i własnoręcznie wykonanym kabelkiem serwisowym, nie było żadnych problemów. Do testów użyta była nowa karta SIM, na której zapisany był tylko jeden numer telefonu. Podejrzewam, że problem tkwi w połączeniu telefonu z płytką. Jeśli robiliście kabelek serwisowy samodzielnie to o ile mnie pamięć nie zawodzi to zasilanie maxa trzeba było wziąć ze złącza telefonu, ale musiałbym to sprawdzić. Zawsze można wysłać układ do serwisu AVT w celu przetestowania i wyjaśnieniu waszych pytań.

Johny555
-
-

Postautor: Johny555 » 20 cze 2011, o 09:49

Ok skoro było dogłębnie analizowane, w artykule nie ma błędu, to faktycznie trzeba przyjrzeć się kabelkowi i powinno działać. Thx za info ;)

Wróć do „Kity AVT”